www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KURBANLIKLAR PAZAR İNDİ

KURBANLIKLAR PAZAR İNDİ

Kurban Bayramına sayılı günler İnegöl hayvan pazarında hareketlilik başladı. Doğu illerinden üreticilerin kurdukları çadırlarda satışa çıkan kurbanlıkların fiyatları geçen yılla aynı. Ancak üreticiler mazot, yem ve saman fiyatlarının yüksek olması nedeniy

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte İnegöl Hayvan pazarında hareketlilik başladı. Şehir dışından İnegöl’e kurbanlık getiren üreticiler mazot, saman ve yem fiyatlarından şikâyet ederken, kurbanlık fiyatlarının bu yıl ucuz olacağını dile getirdiler.

 

HAYVAN FİYATLARI DÜŞÜK, MALİYETLER YÜKSEK

Büyükbaş kurbanlıkların 2 bin TL ile 7 bin TL arasında satışa sunulduğunu dile getiren hayvan sahipleri, “Kurbanlık hayvan fiyatları bu yıl düşük ancak maliyetler yüksek. Yem, saman ve mazot fiyatlarının yüksek olması bizleri mağdur ediyor. Hayvan ithalatının artması, yerli hayvanların ucuza satılmasına neden oluyor. Kurbanlık hayvan alacak vatandaşlarımız ellerini çabuk tutsunlar.” şeklinde konuştular.

 

YOĞUN BİR HAYVAN SİRKÜLÂSYONU BAŞLADI

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mahmut Doğru ise, hayvan sahiplerine çeşitli uyarılarda bulundu. Kurban Bayramı münasebetiyle Anadolu`nun çeşitli yerlerinden ilçeye yoğun bir hayvan sirkülâsyonun başladığını kaydeden Mahmut Doğru, “Türkiye’nin birçok yerinden İnegöl’e hayvan nakilleri başladı. İlçemiz bir geçiş noktasında olmasından dolayı geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yılda yoğun bir hareketlilik beklenmektedir. Bu anlamda İlçe Müdürlüğümüz, ilgili kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışıyor.” dedi.

 

YOĞUN DENETİM YAPILIYOR

Yoğun denetim yaptıklarını da dile getiren Doğru, “İnegöl dışından gelen hayvanların kimlik kontrolleri, veteriner sağlık raporu ve aşıların tam olması gerekiyor. İnegöl içinden gelen hayvanlarında ise menşei şahadetnamesi olması gerekiyor. Uygun olan hayvanların pazara girişine izin veriliyor. Şuana kadar hayvan pazarına yaklaşık 2 bin hayvan girişi oldu.” şeklinde konuştu.

 

HAYVAN ÜRETİCİLERİNE UYARILAR

İnegöl’den ve dışarıdan hayvan pazarına kurbanlık hayvan getirecek üreticilere de uyarılarda bulunan Mahmut Doğru, “İnegöl dışından hayvan getiren üreticilerimiz mutlaka veterinerden sağlık raporu alsınlar. İnegöl içinden hayvan getirecekler de menşei şahadetnamesi alsınlar. Çiftçilerimiz mağdur olmasınlar. Aşısı yaptırılmayan, raporsuz sevk konusunda ilçemize gelen hayvanlarla ilgili gerekli cezai işlemleri yapılacaktır. Üreticilerimiz bunun bilincinde olmaları gerekiyor. İlçe Tarım Müdürlüğü olarak hijyenik şartlarda, kulak küpesi, hayvan sevk raporu ve menşei şahadetnamesi olmayan hayvanların ilçeye girmesine kesinlikle izin vermiyoruz.” diye konuştu.

 

SEVK KONTROLLERİ YAPILIYOR

Türkiye genelinden bu yıl ilçeye 10 bin hayvan girişi olacağını kaydeden Doğru, “Geçen yıl ilçemize 4 bin büyükbaş, 6 bin de küçükbaş hayvan girişi söz konusuydu. Bu yılda aynı rakamlarda bir giriş olacağı bekleniyor. İlçe Müdürlüğü olarak, gerek gebe hayvan kontrollerini gerekse sevk kontrollerini yapıyoruz. Şuanda ilçemizde herhangi bir problem yoktur.” dedi. 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00