www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KURBANLIKLAR PAZARA İNDİ

KURBANLIKLAR PAZARA İNDİ

Kurban bayramına sayılı günler kala yurdun çeşitli yerlerinden ve civar köylerden hayvan pazarına getirilen küçükbaş ve büyük baş kurbanlıların satışına başlandı.

Kurban bayramına 1 aydan kısa bir süre kalırken, hayvan pazarları da hareketlilik kazanmaya başladı. Mesudiye Mahallesi Şipali köyü yolu üzerinde bulunan İnegöl hayvan pazarı, dışarıdan gelen cambazlara kapılarını açtı. Pazarda yerlerini alan cambazlar, kurbanlıklarını satışla sundu Kurbanlıkların fiyatları ise cep yakıyor.

Zararına Satacağımıza Hiç Satmayız

İnegöl hayvan pazarına doğudan gelen cambazlar, yerli cambazlardan önce yerleşti. Hayvan pazarında yerlerini alan cambazlar satışlara başlarken, vatandaşların da tek tük hayvan pazarı ziyaretlerine ve fiyat araştırmalarına başladıkları görüldü. İnegöl’e özellikle Ağrı, Erzurum ve Ardahan bölgelerinden cambazların geldiği öğrenilirken, kurban almak için son günleri bekleyerek, fiyatların düşeceğini düşünen vatandaşlara çağrıda bulunan hayvan satıcıları, zararına satmaktansa satmayız diyerek fiyatların düşmeyeceğinin mesajını verdiler.

Kurbanlıkların Fiyatları

Büyükbaş hayvanların fiyatlarında geçtiğimiz yıla oranla 300 ila 500 TL civarında artış gözlenirken, pazarda en ucuz kurbanlık büyükbaş hayvanlarda 3 bin TL’den başlıyor. Küçükbaş hayvanların ise fiyatları 500 ila 900 arasında değişiyor.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01