KURS KAYITLARI BAŞLIYOR

KURS KAYITLARI BAŞLIYOR

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Türk Hava Kurumu (THK) ve THK İnegöl Sportif Havacılık Kulübü ile ortaklaşa düzenledikleri ve 25 Mart tarihine kadar devam edecek olan yamaç paraşütü kurs başvurularının başladığını açıkladı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, ?İnegöl Belediyesi olarak Doğa Sporlarını ön plana çıkarmak ve İnegöl´ü bu alanda söz sahibi bir konuma getirmek öncelik verdiğimiz konulardandır.Bu kapsamda Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)´dan destek aldığımız ve en kısa sürede hayata geçirmeyi düşündüğümüz Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) Projesi ile doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, off-road, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, kano, kampçılık gibi pek çok doğa sporuna ev sahipliği yapabilecek bir kompleks gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Bu tesisin çalışmaları Yeniceköy Mahallemizde şuan tüm hızıyla devam ediyor. Bu noktada DOSTUM Projesi içerisinde yer alan ve önemli faaliyetlerden biri olarak göze çarpan ve İnegöl´ü bu alanda önemli bir seviyeye getireceğini düşündüğümüz ?yamaç paraşütü kursu´ kayıtlarını almaya başlıyoruz.İnegöl Belediyesi olarak, Türk Hava Kurumu (THK) ve THK İnegöl Sportif Havacılık Kulübü ile ortaklaşa düzenlediğimiz ve 25 Mart tarihine kadar devam edecek yamaç paraşütü kurs başvurularının İnegöl Belediyesi Kent Müzesi´ne şahsen yapılması gerekmektedir? dedi.

 

28 KİŞİLİK KONTENJAN VAR

Başkan Yardımcısı Taban, ?Ön başvuruda özellikle 16 yaşından gün almış olmak ve 100 kilogramı geçmemiş olmak öncelik arz etmektedir.Ön kayıt başvurularından sonra kursa katılmak isteyen kişiler mülakata çağrılacak. Mülakat sonucunda kursa katılmayı hak kazananlardan; uçulabilirlik heyet raporu, adli sicil kaydı, 6 fotoğraf, öğrenim belgesi, uçuş sigortası, nüfus cüzdanı fotokopisi ve kan grubu belgesi istenecektir. 28 kişilik bir kontenjanın ayrıldığı yamaç paraşütü kursu 28 Mart´ta Türk Hava Kurumu eğitmenleri eşliğinde başlayacak olup, 08 Nisan´a kadar devam edecektir.İlk aşamada sınıf ortamında projeksiyon eşliğinde eğitmenler tarafından 24 saatlik teorik dersler verilecek. Yamaç paraşütüne ilk adımı bu şekilde atan kursiyerler daha sonra hava şartlarına göre belirlenecek uygun yerlerde 10 saat sürecek yer eğitim çalışması yapacaklardır.Üçüncü aşama olan alçak tepe uçuşu ile kursiyerler 15 sorti yaparak havada ilk deneyimlerini yaşayacaklar. Son aşamada yamaç paraşütçüler orta ve yüksek tepe uçuşlarında 5 sorti yaparak bu başlangıç eğitimlerini tamamlayacaklardır.Bu eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerlere THK yamaçparaşütü sertifikası ve FAI (Uluslararası Havacılık Fedarasyonu) IPPI P2 (Uluslar Arası Pilot Seviye Kartı) almaya hak kazacaklardır.Böyle güzel bir aktiviteyi yapmamızdaki amaç ise kursa katılanların gökyüzüyle tanışmasını sağlamak, kursiyerlere temel bilgi ve uçuş tekniklerini öğreterek, onların bu sporun her seviyesinde yararlanacakları bilgileri almalarını düşündük.Ayrıca hayata geçirilecek DOSTUM projesi kapsamında İnegöl´e kazandırılacak yamaç paraşütü kalkış pisti ile ileride bu alanda yapılması düşünülen ulusal ve uluslararası yarışmalara bu kursu bitiren yamaç paraşütçülerin katılım göstermeleri de bu vesileyle sağlanmış olacak.Kursa ön kayıt başvuruları için 0224 713 18 70 no´lu telefondan ve THK İnegöl Sportif Havacılık Kulübü´nün 0 532 711 73 99 numaralı telefonundan kurs ile ilgili detaylı bilgi de alınabilir.Ayrıca diğer branşlarla ilgili de eğitim ve sertifikalandırma işlemleri ilerleyen tarihlerde İnegöl Belediyespor öncülüğünde yapılacaktır. Bunlarla ilgili bilgilendirmeyi süresi geldiğinde tekrar ilçe halkımızla paylaşacağız.DOSTUM projesi içerisinde yer alan önemli faaliyetlerinden biri olan yamaç paraşütü kursunun şimdiden İnegöl´ümüze ve ilçe halkımıza hayırlı olmasını temenni eder, sağlıklı ve kazasız bir şekilde tamamlanması dileklerimle saygılarımı sunarım? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54