www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kurşunlu´da Alevli Gece

Kurşunlu´da Alevli Gece

Kurşunlu Mahallesi´nde bulunan bir evin samanlık bölümünde gece geç saatlerde çıkan yangında ciddi maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre; Kurşunlu Mahallesi Zarafet Çıkmazı´nda Ali Obuz´a ait küçükbaş ve kanatlı hayvanların bulunduğu samanlıkta henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Samanlığın alev aldığını gören Ali Obuz´un eşi Birgül Obuz durumu 110´a bildirdi. Obuz´un feryatlarını duyan mahalle sakinleri de çeşmeye bağladıkları hortumlarla yangına müdahale etmeye çalıştılar. Kısa sürede olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl İtfaiye Müdürlüğü ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken bir yandan da samanlıkta bulunan kanatlı ve küçükbaş hayvanları kurtarmak için mücadele verdiler. Samanlıkta bulunan 8 tane tavuk, yoğun uğraşlara rağmen telef olmaktan kurtarılamadı.

TAVUKLAR AĞACA SAKLANMIŞ

Yangın söndürme çalışmaları sırasında 6 adet küçükbaş ile yaklaşık 2 kanatlı hayvan kurtarıldı. Yangından kaçan kanatlı hayvanları arama çalışmalarına başlayan mahalle sakinleri gördükleri manzara karşısında şoke oldular. Samanlıkta bulunan 30 kanatlı hayvandan telef olmayanları bulmak için her yere bakan mahalle sakinleri ağaçtan gelen sese yöneldiler. Kayıp olan 10 kanatlı hayvan ağacın dalları arasında bulundu.

YANGINA RAĞMEN KULUÇKADAN KALKMADI

Yangın söndürme çalışmaları sırasında itfaiye ekipleri de samanlar arasında gördüklerine şaşırdılar. Samanlar arasında kuluçkaya yatan tavuğun yangına rağmen kuluçkadan kalkmaması dikkat çekti.

Yangın sonucunda samanlık kullanılamaz hale gelirken, ev sahibi Ali Obuz´un eşi Birgül Obuz, samanlıkta bulunan süt sağma makinesi, 250 balya saman, salça makinesinin yandığını söyleyerek gözyaşları döktü.

Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00