www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KURŞUNLU´DA TİYATRO ŞÖLENİ

KURŞUNLU´DA TİYATRO ŞÖLENİ

İnegöl Belediyesi´nin Şubat Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ?Amca, size insan diyebilir miyim?? adlı tiyatro oyunu Kurşunlu Mahallesi Çok Amaçlı Salonu´nda sahnelendi.

Tamer Dursun´un yazdığı Volkan Derman´ın yönettiği, Rüstem Ahmet Gözübüyük, Raşit Can, Özge Orhan, Ömer Mola, Ömer Bakıcı, Osman Biber, İsrafil Büyükbaş, Seniha Yavuz, Hande Kahraman, Berra İlgezdi, Gizem Durmuş, Temel Koçak, Levent Çekici, Emre Yılmaz, Selman Kunduracı ve Rıdvan Bayhan rol aldığı oyunda; yozlaşan kültürümüz, çevresine duyarsızlaşan insan, insana ve insanlığa yönelik aşağılama gibi sosyal konular ironik bir dille işlendi.

YAŞAMI RENKLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Tiyatro gösterimi hakkında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; ?İnegöl´de her ay farklı etkinlikler düzenleyerek şehrimizin sosyal ve kültürel yaşamını renklendirmeye çalışıyoruz. Biz prensip olarak sağlıklı bir toplumun sanat ve sporla beslenmesi gerektiğine inanıyoruz ve bu kapsamda belediye olarak imkânlar dâhilinde elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Belediyemizce başlatmış olduğumuz ?Her Yerde Sanat´ projesiyle, kırsal kesimlerde yaşayan ve hiçbir sanatsal etkinliğe katılamayan halkımızda dâhil olmak üzere tüm İnegöl´ü müzik, sanat ve eğlenceyle buluşturacak etkinlikler yapmaya da çalışıyoruz? dedi.

KÜLTÜREL YOZLAŞMA ELE ALINDI

Taban; ?Bu kapsamda gerek öğrencilerimize gerekse yetişkinlere yönelik olarak düzenlediğimiz sanatsal etkinliklerin adresi bu akşam Kurşunlu oldu. ?Amca, size insan diyebilir miyim?´ adlı tiyatro oyunumuzda asrın vebası diyebileceğimiz ?Kültürel Yozlaşma´ konusu işlendi. Böyle duyarlı ve anlamlı bir oyunun sergilenmesine katkı veren oyuncu arkadaşlarımızı huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca bu gece sahnelenen bu oyunumuz 17 Şubat Çarşamba günü Yenice, 25 Şubat Perşembe günü Tahtaköprü ve 27 Şubat Cumartesi günü de Cerrah´ta halkımız ile buluşacaktır. Belediye olarak düzenlediğimiz bu programlara halkımızın katılım göstermesini temenni eder, saygılarımı sunarım? şeklinde konuştu.

Sahelenen tiyatro oyunu Kurşunlu halkı tarafından büyük bir beğeni ile izlenirken etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulunuldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 

 

 

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00