KURTULUŞ ŞENLİKLERİNE DAVET

KURTULUŞ ŞENLİKLERİNE DAVET

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 06 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek olan İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ıncı yılı kutlamalarına tüm ilçe halkını katılmaya davet etti.

İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıl dönümü kutlamalarına ilişkin İlçe Kaymakamı Aziz İnci ve Garnizon Komutanı Yarbay Mehmet Terzi ile birlikte basın açıklaması yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe halkını etkinliklere katılmaya çağırdı.

6 EYLÜL KURTULUŞ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Aktaş, açıklamasında şu sözlere yer verdi. “06 Eylül 2012 tarihinde 90’ıncısını kutlayacağımız İnegöl’ün kurtuluş günü dolayısıyla tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Bu kurtuluşta emeği geçen tüm büyüklerimizi de rahmetle anıyorum. Her yıl geleneksel olarak belediyemiz marifeti ile İnegöl’ün Kurtuluşu ile alakalı bazı çalışmalar yapılıyor. Ama biz bu yıl çok değerli ilçe Kaymakamımız Aziz İnci beyin başkanlığında çok değerli Garnizon Komutanımız Personel Yarbay Mehmet Terzi ve Belediye Başkanlığı olarak bir toplantı gerçekleştirdik. Ve bunun neticesinde de İnegöl’ün kurtuluşunun 90. Yılı olan 06 Eylül 2012 Perşembe günü ile alakalı bir dizi etkinlik kararı aldık. Ben etkinlik programı ile alakalı kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. Etkinliğimiz saat 09.00’da heykel önünde 3 protokolün yani Kaymakamlığımız, Garnizon Komutanlığımız ve Belediyemizin çelenk sunumu ile başlayacak. İstiklal Marşımız ve bayrağımızın göndere çekilmesi ile Belediye Başkanının yani şahsımın konuşmaları olacak. 09.45’te ise Garnizon şehitliğinde bu sene bir ilk olacak şehitlerimizi anma programı ve ikramımız var. Saat 10.30’da Meclis Üyesi arkadaşlarımla birlikte Garnizon Komutanımızı bizzat Askerlik Şubemizde ziyaret edeceğiz. Ardından müzemizdeki etkinliklere geçeceğiz. Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu hocamızın saat 14.30’da Kent Müzesinde konferansı olacak. Akabinde de 15.30’da yine Kent Müzesi’nde İnegöl ile alakalı hazırladığımız nostalji fotoğraf sergisi açılacak. Yine bu özel günün anısına her yıl düzenlediğimiz futbol turnuvamız saat 16.00’da protokol üyelerimizin de katılımı ile Kurtuluş Spor Kompleksinde başlayacak. Saat 20.30’da da mehter, halk oyunları ve kılıç kalkan ekibinden oluşan bu güne mahsus bir gösterimiz heykel önünde olacak” dedi.

 

Yapılacak olan tüm programlara ilçe halkını, sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri dernek, kurum ve kuruluşları özellikle beklediğini ve davet ettiğini de dile getiren Aktaş, “Arzu eden tüm vatandaşlarımız müsait oldukları programlara katılabilirler. Hazırladığımız etkinliğimizde İnegöl’ü gerçekten İnegöl yapan, İnegöl’ün bu günlere gelmesinde çok değerli katkıları ve emekleri olan geçmişteki tüm büyüklerimizi, ama özellikle o kurtuluşa şahitlik etmiş değerli şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anabilmek adına bu organizasyonları değerli kaymakamımız ve değerli garnizon komutanımızla beraber tertip ettik. Bu vesile ile tüm ilçe halkımızı bu organizasyonlarımıza davet ettiğimi bir kez daha hatırlatıyorum. Tekrar büyüklerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Şimdiden kurtuluş günümüz kutlu olsun diyorum.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00