KURULDAN İLK TOPLANTI

KURULDAN İLK TOPLANTI

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre oluşturulan İnegöl Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, ilk toplantısını dün encümen salonunda gerçekleştirdi.

 

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunun 22. ve 30. maddelerine istinaden oluşturulan iş sağlığı ve güvenliği kurulunun başkanlığına Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu getirilirken, kurulun üyeleri arasında da Mali Hizmetler Müdürü Emin Dündar, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hülya Aydın, Sivil Savunma Uzmanı Şentürk Akyıldız, çalışan temsilcileri olarak; Enes Oğurlu, Yakup Can, Necmettin Sargın, Kıvanç Baygın, Rıdvan Gödel, Alaattin Danacı ve Semih Kansu yer alıyor.

 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

İş Sağlığı ve güvenliği kurulunun ilk toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Adil Kansu; ?6331 Sayılı kanunun 01/07/2016 tarihinde yürürlüğe girecek ilgili maddelerine göre Kamu´da İş Sağlığı ve Güvenliği yükümlülüğünü yerine getirmek adına Belediye Başkanımız Alinur Aktaş tarafından İşveren vekili olarak şahsım görevlendirildi. Bu kapsamda işveren vekili olarak 6331 sayılı kanunun İş Sağlığı ve kurulları hakkında yönetmeliğe istinaden bir kurul oluşturduk. Bugünkü ilk toplantımızda kurul üyelerimize yönelik İş sağlığı ve güvenliği kurulu görev, yetki ve sorumlulukları hakkında sunum yapıldı. Toplantıda takip edilecek yıllık plan ortaya koyulurken, destek elemanlarından oluşturulan acil durum, hijyen ve ilk yardım ekibi eğitimlerinden de bahsedildi. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği bizim çok önemsediğimiz bir konu, bu konu da ne gerekiyorsa o çalışmalar harfiyen yapılacaktır. Tüm sistemlerimiz iş sağlığı ve güvenliği kontrolünden geçerek gerçekleştirilecektir. Buna proje aşamasında olan Belediye hizmet binamız da dâhildir? dedi.

 

İŞYERİ İÇ YÖNERGESİ TASLAĞI HAZIRLANACAK

Kansu; ?Yaptığımız bu ilk toplantıda kurul üyelerinin ortak kararı ile insan kaynaklarından bir görevlinin de kurula atanmasını uygun gördük. Ayrıca ileriki tarihlerde meclis gündemine taşımak için ?İşyeri İç Yönergesi Taslağı´ hazırlanması konusunda da mutabakat sağlandı. Son olarak önceliğimiz iş sağlığı ve güvenliği derken, çalışanlarımıza kazasız günler diliyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68