www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KURUMLAR KAPATILARAK YOK EDİLEMEZ

KURUMLAR KAPATILARAK YOK EDİLEMEZ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın “1 Ocak 2014 tarihi itibari ile dershanelerin ruhsatları yenilenmeyecek” açıklamasını değerlendiren Birey Dershaneleri İnegöl Şubesi Genel Koordinatörü Ertuğrul Delibaş, “Kurumlar kapatılarak yok e

Birey Dershaneleri İnegöl Şubesi Genel Koordinatörü Ertuğrul Delibaş, Milli Eğitim

Bakanı Nabi Avcı’nın, ‘1 Ocak 2014 tarihinden itibaren dershanelerin ruhsatları yenilenmeyecek. Dershaneler artık yasal olarak da Milli Eğitim sistemi içerisinde yer almayacak’ ifadelerini içeren açıklamasına tepki gösterdi. Delibaş, kurumların kapatılarak yok edilmeyeceğini, yapılması gerekenin kurumlara olan ihtiyacın ortadan kaldırılması olduğunu ifade etti.

 

KURUMLAR KAPATILARAK YOK EDİLEMEZ

Art arda yapılan açıklamalar dershaneciliği yıpratmaya çalışmaktan öteye gidememektedir. Biz dershaneler yasanın bize verdiği haklar çerçevesinde eğitim hizmetine devam etmekteyiz. Bakan Avcı’nın yaptığı son açıklamalarda Ocak ayı itibari ile ruhsatlar yenilenmeyecek ve MEB’e bağlı dershane olmayacağını belirtmiştir. Buradan çıkarılacak sonuç ise dershanelerin MEB’e bağlı olmayacağı fakat devam edeceğidir. Biz dershaneler olarak muallâkta olan söylemlerden yana değiliz. Veli ve öğrencilerimizin de bu durumdan çok sıkıldığı bilinmesi gerekmektedir. Şuan mevcut tüm dershaneler eğitim öğretimde özel öğretim kurumları yasasının verdiği haklar doğrultusunda devam etmektedir. Bizler birer eğitim kurumlarıyız ve değişen eğitim politikalarına en hızlı ayak uyduran kurumlarız. Ve sistem bu hali ile devam ettikçe, biz eğitim hizmetimize devam edeceğiz. Kurumlar kapatılarak yok edilemez, yapılması gereken kurumlara olan ihtiyacı ortadan kaldırmaktır. Aksi takdirde bağımsız, kontrolsüz, merdiven altı kurumlarla karşılaşabiliriz” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00