Kütahyalıların Coşkusu Anfi’ye Sığmadı

Kütahyalıların Coşkusu Anfi’ye Sığmadı

İnegöl Domaniçliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin her yıl düzenlediği Kütahyalılar Festivali bu yılda düzenlendi. Kütahyalıların ve ilçe halkının yoğun katılımları ile gerçekleştirilen festivalde sahne alan mahalli sanatçılar ve TRT`nin güçlü yorumcula

Pazar akşamı Anfi Tiyatroda düzenlenen festivale ilçe halkı ve Kütahyalılar yoğun ilgi gösterdi. Domaniç İlçe Kaymakamı Bedri Deveci, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, siyasi parti temsilcileri, milletvekili adayları ve çok sayıda misafirin katıldığı festivalin açılış konuşmasını yapan İnegöl Domaniçliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Sargın, Kütahya Simav ilçesinde yaşanan deprem sonucunda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet yaralananlara da acil şifalar diledi.

Derneğin 1998 yılında kurulduğunu anımsatan Sargın, “Kuruluşumuzdan bu güne kadar derneğimizde görev alan tüm yönetim kurulu başkanlarına ve üyelerine denetleme kurulu üyelerine ve dernek üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu festivalimiz Kültür Bakanlığı nezdinde tanındı. Bundan sonra Mayıs`ın son haftası İnegöl`de Kütahyalılar festivalimiz var. Bu tanınmada emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bu etkinliği yaparken maddi ve manevi fedakârlığı çeken sponsorlarımız var. Sponsorlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Dernek olarak bilgi havuzu oluşturduklarını da dillendiren Sargın, "Buraya hemşerilerimizin telefonlarını kaydedip sevinçlerimizi üzüntülerimizi paylaşmak istiyoruz. Lütfen bu havuza ücretsiz olarak telefonlarınızı kaydettirin. Derneğimize bir yer almak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu işi noktalamak istiyoruz. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Domaniç`le alakalı anısını anlattığı konuşmasında İnegöl`de 7 ila 9 bin arasında Domaniç’linin bulunduğunu söyleyerek, “Domaniç`ten de göçüp gelenler var. Domaniç`in merkez nüfusu 5 bin. İnegöl`de 7 ila 9 bin arasında Domaniçli var. Tabi sadece Domaniç olarak kısıtlama yapmıyorum. Kütahyalı, Tavşanlılı, hepsini düşünmek lazım. Yani Domaniç`ten daha büyük bir Domaniç var burada. Bir miktar bende Domaniç belediye başkanı sayılırım” dedi.  Festival de Domaniç Kaymakamı Bedir Deveci ve Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı da birer selamlama konuşması yaparak, katılan misafirlere teşekkür ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından dernek bünyesinde bulunan halk dansları ekibi oyunlarını sundular. Halk oyunları gösterisinin ardından Mahalli sanatçılar Mustafa Oruç, İsmail Erçek, Halil İbrahim Erden, Erol Kahraman sırayla sahne alarak bir birinden güzel şarkı ve türküleri seslendirdiler. Anfi de düzenlenen festival TRT`nin güçlü yorumcularından ses sanatçısı Özgür Eren konseriyle devam etti. Konserin ardından derneğe gelir olması amacıyla festival kapsamında düzenlenen piyango çekilişi yapıldı. Çekiliş kapsamında 1 adet çamaşır makinesi, 1 adet bulaşık makinesi, 5 adet sehpa takımı ve 3 adet bisiklet verildi.

 Festival Zeynel Sağ’ın söylediği birbirinden hareketli şarkılar ile devam ederken, festivalin finalini Himmet Ören yaptı.

Festival sonunda Dernek Başkanı Mehmet Sargın, ses sanatçısı Özgür Eren’e ve sahne alan Mahalli sanatçılara çiçek ve plaket takdim etti.

 

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07