?Kutlu Doğum Alternatif Değildir?

?Kutlu Doğum Alternatif Değildir?

Kutlu Doğum Haftası kapsamında çok güzel programların hayata geçirildiğini kaydeden İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Kutlu Doğum haftasının Mevlid Kandilinin alternatifi olmadığını belirtti.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Çeltikçi Mahallesi Kuran Kursunda eğitim gören bayan öğrencileri tarafından program düzenlendi.

Önceki gün düzenlenen programa İlçe Müftüsü Kazım Güzel, din görevlileri ile öğrenciler katıldı.

KUTLU DOĞUM MUHTEŞEM GEÇTİ

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan Kazım Güzel, ?Bu yıl Kutlu Doğumumuz çok muhteşem geçti. Gerek erkek yatılı Kur´an Kurslarımızda gerekse A, B, C, D sınıfı Kur´an Kurslarımızın hepsinde coşkulu bir şekilde Kutlu Doğum programları icra edildi. Bugün de Çeltikçi Mahallemizin Kur´an Kursunda diğer Kur´an Kurslarımızı da misafir ederek Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi. Peygamber Efendimiz (S.A.V.)´in ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu´ konulu Kutlu Doğum programında tüm Kur´an Kursu öğrencilerimiz coşkulu bir program icra ettiler. Bu programlarımız Peygamber (A.S.)´i anlamadan hayatımızı O´nunla anlamlandırmaya dönük çalışmalardır. Allah Rasulünü tanıma ve tanıtma noktasında bu Kutlu Doğumların çok önemli bir işlevi vardır. Bu konuda özellikle Kutlu Doğum programları Mevlid Kandilinin alternatifi değildir. Onun bir tamamlayıcısıdır. Kutlu Doğum programlarının herhangi bir malum yapıyla da alakası yoktur, tamamen Diyanet İşleri Başkanlığımızda Din İşleri Yüksek Kurulu´ndaki o günün başkanı, tüm üyeler, İlahiyat Fakültesi´ndeki ilim adamlarımız, Diyanetimizin o günkü başkan ve üst düzey yöneticileri arasında tartışılarak istişare ile karar verilmiş ve 89 tarihinde bu program icra edilmeye başlanmış, 2011´den itibaren de konulu olarak Peygamberimizin (A.S.) hayatı toplumumuza anlatılmaya, gençliğimizle ve tüm insanımızla buluşturulmaya gayret ediliyor. Bu yıl da toplumumuzun her kesimine ve genç-ihtiyar, kadın-erkek, çalışan-okuyan kesimlerin tümüne hitap edecek tarzda zengin bir program hazırlanarak icra edildi. Bu programda emeği geçen tüm Vaizlerimize, Kur´an Kursu hocalarımıza, imamlarımıza, müezzinlerimize, dernek başkanlarımıza, muhtarlarımıza ve tüm mülki idari amirlerimize, öğrencilerimize, halkımıza teşekkür ediyorum. Nice Kutlu Doğumlarda buluşmak üzere halkımıza Kutlu Doğum programının güven ve emanını Peygamber Efendimiz (A.S.)´in ifadesiyle memleketimizin, milletimizin huzur, güvenlik yurdu olmasında katkısı olmasını diliyorum? dedi.

Konuşmanın ardından program öğrenciler tarafından Kutlu Doğum Haftasıyla ilgili şiir ve ilahilerin seslendirilmesiyle son buldu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00