www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kutlu Doğum Haftası Rahmetle Başladı

Kutlu Doğum Haftası Rahmetle Başladı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, dün Müftülük tarafından düzenlenen açılış programıyla başladı. Yağan yağmura rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda yağış nedeniyle mehter gösterisi iptal oldu.

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları, dün İnegöl İlçe Müftülüğü tarafından İshakpaşa Cami bahçesinde düzenlenen programla start aldı.

 

YAĞIŞ MEHTER GÖSTERİSİNİ ENGELLEDİ

Her yıl Kutlu Doğum Haftası programının vazgeçilmezi olan Mehteran gösterisi, yoğun yağış nedeni ile iptal oldu. Vatandaşlar yağmura rağmen töreni ilgiyle takip ederken, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın sonunda pilav ikramı yapıldı.

 

TEMA; İNSAN ŞAHSİYETİ VE İNSAN ONURU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, Kutlu Doğum Haftası’nın 1989 yılından bu yana aralıksız kutlanmaya devam ettiğini söyledi. Müftü Canbey, “Halkımız tarafından o kadar benimsendi ki, bundan sonra da kutlanmaya devam edilecek. Her yerde coşkuyla kutlanıyor. Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanlığı her Kutlu Doğum Haftasında bir tema belirleniyor ve o tema çerçevesinde konferanslarda, konuşmalarda o konu gündeme getiriliyor. Geçen yıllarda merhamet ön plana çıkarıldı. Geçen seneki programda kardeşlik ahlakı ve hukuku ön planlaydı. Bu sene ise insan şahsiyeti ve onurunu ön plana alan bir konu olarak belirlendi. Konferans ve sohbetlerde bu konu işlenmektedir. İnsan için vazgeçilmezdir insanın onuru ve şahsiyeti. Bu onuru Cenab-ı Hak vermiştir insana. Biz insanı mükerrem bir varlık olarak yarattık diyor.  En güzel bir varlık olarak yarattık. Kendi ruhumdan üfledim. Yeryüzüne halife kıldım diyerek şerefli bir varlık olarak yarattığını ifade ediyor. Bu onura ve şerefe layık olarak yaşamak da bizim görevimiz. Onurumuzu ve şerefimizi zedelemeden de yaşamak bizim görevimiz. Efendimiz bu konuda en güzel örneğimiz. O en güzel bir baba idi, bir aile reisiydi. Ashabına karşı candan bir dosttu. Bir ordu komutanıydı. Halkın içinden bir insandı. Büyük, küçük herkesle ilgilenen örnek bir şahsiyetti. Ben ahlakı tamamlamak için görevlendirildim buyurmuştur. Efendimiz birçok hadiste bu konuya dikkat çekiyor. Biz bu konuda birçok programlar hazırladık. Cumartesi akşamına kadar da programlarımız sürecek” dedi.

 

İNEGÖL BU HAFTAYA ÇOK ÖZEL BİR DEĞER VERİYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Kutlu Doğum Haftasının hayırlı olmasını dileyerek; “Cenab-ı Hak Peygamberimizi anlamayı O’nun yolundan gitmeyi hepimize nasip etsin. Belediye Başkanı olarak, bir vatandaş olarak çok mutlu olduğum bir şeyi ifade etmek istiyorum. İnegöl olarak bu haftaya çok özel bir değer veriyoruz. Bu konuda duyarlıyız. 1989 yılında bu kararı alanlardan Allah razı olsun. Her yıl artarak devam eden bir durum var. Çanakkale, Kutlu Doğum Haftası da doya doya kutlanıyor. Müftülüğümüzün yanında, Belediyemiz, okullarımız bu haftayı sahipleniyor. Kutlu Doğum ile ilgili bir heyecan var. Sadece mevlit okuyarak değil konferanslar, yarışmalar, sergiler, farklı farklı organizasyonlar yapılarak Efendimizi anlamaya çalışıyoruz. İnşallah anlayanlardan oluruz” şeklinde konuştu.

 

Peygamberimizin doğum gününü kutladıklarını belirterek konuşmasına başlayan Kaymakam Aziz İnci de konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kutlu Doğum Haftası, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 80’li yıllardan bugüne kutlanıyor. Her yıl artan bir ilgiyle kutlamalar tüm kamu kuruluşlarının sivil toplum kuruluşlarının iştirakiyle dalga dalga büyüyor. Sadece camilerde değil, Peygamberimizin insanlığa mesajını anlaşılması için konferanslar düzenleniyor. Yarışmalarla birlikte öğrenciler de bu faaliyetlere katılıyorlar. Ben burada bulunan halkımızın Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum. İnsanlığa mesajını bir kez daha okumamız lazım. Kız çocukları diri diri toprağa gömülürken kız çocuklarına, kadınlara sahip çıkan insanlığa eşitlik hakkaniyet adalet duygularını İslam dini üzerinden veren Hz Muhammet’i, büyük bir şükranla minnetle anıyoruz, ona salat ve selam olsun.”dedi.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 1442 yıl önce dünyaya nuru tamamlamak için gönderilen peygamber efendimizi anmak için bir araya geldiklerini anımsattı. “O’nu toplumlara duyurabilmek, çocuklara, gençlere duyurabilmek için 20 küsur yıldır böyle bir haftayı kutluyoruz” diyen Şahin, “Köylerde mahallelerimizde her yerde Efendimizi anmak için Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenleniyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programında devletimizin en tepesindeki insanlar iktidarı muhalefetiyle Efendimize duyduğu saygıdan dolayı aralarında anlaşmazlık olsa da saygı ve sevgi ile yaklaşıyorlar. Efendimiz işte böyle bir lider. 1442 yıl önce tüm dünyada bir cahiliye dönemi vardı. Efendimiz dünyaya teşrif ettikten sonra ilimde, sanatta, fende, kültürde, içtimai hayata her şey onunla tamamlandı. İslam’ın ve Müslümanların dünyadaki etkisi görülmeye başladı. Biz çok şanslıyız böyle bir Nebinin ümmeti olduğumuz için. İnşallah tüm insanlık ondan istifade etsin diye aktarmaya çalışıyoruz. Efendimiz çok güzel bir örnek. Hayatınızda bir problem mi yaşadınız açın Siyeri Nebiyi mutlaka çaresi var. Artık Efendimizin hayatını seçmeli ders olarak okullarımıza koyduk. En fazla tercih edilen seçmeli ders de Siyer-i Nebi. İnşallah çocuklarımız da çocukluktan itibaren ondan istifade etmeye başlayacaklar. Böyle biz daha güzel bir dünyada yaşamış olacağız” diye konuştu.

 

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Cumartesi akşamına kadar düzenlenecek farklı etkinliklerle kutlanacak.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19