KUTSAL TOPRAKLARA DUALARLA GİTTİLER

KUTSAL TOPRAKLARA DUALARLA GİTTİLER

İnegöl’den Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile Umre’ye gidecek olan birinci turun ilk kafilesi önceki akşam Fatih Cami önünden yakınları tarafından dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

İnegöl’de Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile Umre’ye gidecek olan birinci turun ilk kafilesi Fatih Camii önünde önceki akşam düzenlenen tören ve dualar ile kutsal topraklara uğurlandı. Birinci turun ikinci kafilesi ise Cumartesi günü düzenlenecek tören ile uğurlanacak. Birinci turun tamamında ise İnegöl’den Umre’ye 362 kişi gidecek.

 

Törende bir konuşma yapan Müftü Vekili Hasan Tanrıkulu, İlçe Müftülüğüne 2012 yılının ilk aylarında birinci turda Umre’ye gitmek üzere toplam 362 vatandaşın müracaat ettiğini söyledi.  

Cumartesi Günü İkinci Kafile Yol Çıkacak

Birinci turun ilk kafilesinde 167 kişinin kutsal topraklara uğurlandığını kaydeden Hasan Tanrıkulu, “Birinci turun gidiş tarihleri genelde 15-20 Şubat tarihleri arasındadır. Bizlere müracaat eden 362 kişiden, 167 kişi bugün itibariyle 4 otobüsle yola çıkacaklar. Yenişehir Hava Limanın da Bursa`dan gelecek Umrecilerle beraber yola çıkacaklar. Geri kalan ikinci grupta ise 176 kişi var. Onlarda 18 Şubat 2012 Cumartesi günü saat 20.00`de Fatih Cami önünden uğrulayacağız. Bu şekilde birinci turun tamamı gitmiş olacak. 2 bölüm halinde 362 kişi Umreye göndermiş olacağız.” dedi.  

2012 Yılında 485 Kişi Kayıt Yaptırdı

Geçen yıllara göre bu yıl Umre kayıtlarının arttığına dikkat çeken Hasan Tanrıkulu, “Bu rakamları geçen yıllarla karşılaştırdığımız da çok ciddi boyutlara ulaştığını görüyoruz. Bunlar sadece Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile gidenler. Bir de özel şirketlerle gidenler var. Bize bu sene Umreye gitmek için toplam 485 kişi kayıt yaptırdı. 362 kişiyi Cumartesi günü itibariyle göndermiş olacağız. Gerisi Mart ayının başında 2. tur olarak gidecekler. Bu Umre turları Ramazan ayına kadar devam edecek.” diye konuştu.

Umre Kayıtları Devam Ediyor

2.tur Umre kayıtlarının sona erdiğini dile getiren Hasan Tanrıkulu, “2. turda kayıtlarımız bitmiştir. 3, 4 ve 5. tur Umre kayıtlarımız devam ediyor. Gitmek isteyen vatandaşlarımıza bu şekilde duyuruyoruz. İnegöl halkına bu ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu sevindirici bir gelişmedir. İnegöl`ümüzün geldiği bu nokta için Müftülük olarak teşekkür ediyoruz. Allah gidenlerin niyetlerini kabul etsin. Gitmeyi düşünüp de gidemeyen kardeşlerimize de gitme imkanı ve fırsatı versin.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından yapılan dua ile 167 kişi Umre için kutsal topraklara uğurlandı.

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07