Kütüphane Haftası Mehter Sergisi İle Renklendi

Kütüphane Haftası Mehter Sergisi İle Renklendi

Bu yıl 48’incisi kutlanan Kütüphaneler Haftası nedeni ile İshakpaşa Halk Kütüphanesinde İnegöl Tarihi Mehteri Sergisi açıldı. Sergi açılışının ardından Şiirleri Dinletisi programı gerçekleştirildi.

Sergi açılışında konuşan İnegöl Tarihi Mehteri Folkloru Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Semiz, İnegöl Mehterinin 1959 yılında kurulan Türkiye’nin ilk sivil mehteri olduğunu söyledi. İnegöl Mehterinin genelde yurt içinde ve yurt dışında birçok görevler yaptığını ifade eden Semiz; “Bizler bu tür bir sergiyi düşündük. Faaliyetlerimiz yoğun olduğu için yapamamıştık. İlk sergiyi İnegöl Belediyesi ile birlikte Kent Müzesinde yaptık. Şimdi de İnegöl İshakpaşa Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman’ın isteği üzerine ikincisi Kütüphane de yapıyoruz. Tabi çok mutluyuz. Bugüne kadar genç nesillerimize, bu güzel örneği göstermekten kıvanç duyuyoruz. Geçmişten geleceğe bir köprü vazifemizi yerine getirmek için gayret ediyoruz. Bu yeni nesilde mehteri gördüğü zaman geçmişini, tarihini anımsarsa bizde bundan çok mutlu oluruz. Sergimiz hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

İshakpaşa Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman ise, 48. Kütüphane Haftası nedeniyle etkinlikler düzenlediklerini dile getirerek; “Bunlardan bir tanesi İnegöl Mehterinin sergisi. Bunun ilkini Kent Müzesinde görmüştük. Çok beğenildi ve yoğun ilgi gördüğünü takip ettik. Bizde çok beğendik ve dedik ki, Kütüphane Haftasın da daha küçüklerimize ve halkımız bunu daha da uzun süreli bir sergi için talepte bulunduk. Sağ olsunlar, derneğimiz isteğimizi kabul ettiler. Bir ay süreyle Kütüphanemizde sergimiz açık kalacak. Tüm ilçe halkımızı sergimize davet ediyoruz. Ben 24 yıldır İnegöl’deyim ve İnegöl’ü çok seviyorum. İnegöl Şiirleri adı altında bir derleme yapan Turhan Şahin arkadaşımı tebrik ediyorum. İnegöl’ümüzün koleksiyonuna değerli bir eser katıldı. Biraz sonra öğrencilerimiz İnegöl için yazılmış şiirleri okuyacaklar. Güzel bir şiir dinletisi olacağını düşünüyorum. Kütüphane Haftası devam ediyor. Tüm ilçe halkımızı Kütüphanemizi ziyaret etmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Açılış sonrası gerçekleştirilen Şiir dinletisi programında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin de konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnsan olarak kitaplara ne kadar yakın olmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ben öğretmenim. Kitabın önemini, değerini 21 yıl çocuklara ve çevremde ki insanlara anlattım. Bugünün önemini en iyi kavrayanlardan biriyim. Buraya geldiğim için çok mutluyum. İnegöl şiirlerinin yer aldığı şiir dinletisi ve İnegöl Tarihi Mehterinin sergisi sayesinde Kütüphane Haftasıyla İnegöl`ü bu kadar birleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardında program şiir dinletisi ile devam etti.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07