www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kütüphaneye ilgi artıyor

Kütüphaneye ilgi artıyor

İshakpaşa Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman, İnegöl ile alakalı tarihi derinliklere inmek isteyenlere kütüphanenin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti.

Bursa´da çocuk kütüphanesi bulunan tek ilçenin İnegöl olduğunu belirten İshakpaşa Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman, ?Kütüphanemiz sadece Bursa´da değil çevre illere de bakıldığında kütüphanemiz fiziki durumu, teknolojik imkânları itibariyle önemli bir yerde. Tabi bu güzellik okuyucularımıza, araştırmacılarımıza ve ziyaretçilerimize yansıyor. Geldiklerinde istediklerini buldukları için memnuniyet içerisinde buradan ayrılıyorlar. Bursa ve ilçeleri arasında çocuk kütüphanesi bulunan tek ilçe İnegöl´dür. Diğer ilçelere göre de bu nedenle avantajlıyız. Kütüphanemiz Halk ve Çocuk Kütüphanesi olarak tek çatı altında çalışıyor. Çocuk kütüphanesinde 2016 yılında 20 bin 581 adet kitap vardı. Bu sayı 2017 yılında 21 bin 654´e çıktı. Üye sayısı ise, yüzde 20 artarak, 7 bin 383 oldu. Son 4-5 yıldan beri İnegöl Çocuk Kütüphanesinin kitapları sürekli yeni kitaplarla güncelleniyor. Çocuklara hitap eden kitaplar, dergiler, hikâyeler ve masallar bulunuyor. Çocuk kütüphanesine hakikaten devletimiz yayın olarak büyük önem veriyor. Halk kütüphanesinde ise, 2016 yılında 63 bin 571 adet kitabımız vardı. 2017 yılında bu sayı 65 bin 222 oldu. Üye sayımız ise, 26 bin 723´e yükseldi? dedi.

ZİYARETÇİ AKINI

2017 yılında İshakpaşa Halk ve Çocuk Kütüphanelerini binlerce İnegöllünün kullandığını ifade eden Kahraman, ?Yaz kış denemeden sınavlara çalışanlar, evinde çalışma ortamı bulamayanlar, gazete, dergi okumak isteyenlerle kütüphanemiz doluyor. Çok amaçlı kullanılabilen bir kütüphaneyiz. Halk ve Çocuk Kütüphanesinde ki kitapların güncellenmesi nedeniyle kütüphanemize ilgi her geçen gün artıyor. Bu da bizi sevindiriyor. Ayrıca İnegöl ile ilgili tarihi derinliklere inmek isteyenlere kütüphanemizin kapıları sonuna kadar açık. 1930´lu yıllarda yazılan kitaplar var. Ayrıca Osmanlıca bölümümüzde var. Onlar çok daha eski tarihte yayınlanan kitaplar. O nedenle zengin bir arşivimiz var? diye konuştu.

OKUMA ORANLARI ARTIYOR

Kitap okuyanların artık bir kitapla yetinmediğini ifade eden Kenan Kahraman, ?Okuyucularımız artık öyle nitelikli oldular ki, bir kitap almıyorlar. 2 kitap alan ve hatta 3´üncüyü isteyen o kadar çok okuyucumuz var. Ben bundan çok mutlu oluyorum. Bu da sürekli kütüphanenin yenilenmesinden oluyor. Yüzlerce hatta binlerce yeni kitabın girdiği oluyor. Okuyucularımız bu yeniliği gördüğünden dolayı kütüphanemize ilgi duyuyorlar? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71