www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KUYRUK SOKAKLARA TAŞTI

KUYRUK SOKAKLARA TAŞTI

Su İşleri Müdürlüğü'ne su faturası ödemeye giden vatandaşlar saatlerce kuyrukta beklemekten şikâyetçi, Sokaklara taşan kalabalıklarda zaman kaybı yaşamak istemeyen vatandaşlar, yetkililerin bu konuya bir an önce çözüm bulmasını istiyor.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından Bütünşehir yasası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bağlanan İnegöl’de birçok hizmet dairesi Büyükşehir’e bağlanmıştı. Bağlanan bu hizmet noktalarından bir tanesi olan Su İşleri Müdürlüğü’nün BUSKİ idaresine geçmesi sonucu yaşanan sıkıntılar artarak devam ediyor. BUSKİ tarafından yapılan ilk uygulamalar neticesinde saat 17.00’a kadar hizmet veren kurum bu süreyi saat 16.00’a çekerek büyük tepki toplamıştı. Yaklaşık 236 bin nüfusa sahip olan İnegöl’de sadece 2 personeli ile vatandaşlara hizmet veren BUSKİ’nin bu hizmeti esnasında kurumda oluşan uzun kuyruklar sokağa dayanınca vatandaşlar isyan bayrağını çektiler.

 

BÜYÜKŞEHİR’E BAĞLANDIK BAĞLANALI BÖYLE

Büyük sıkıntılara maruz kaldıklarını belirterek bir açıklama yapma gereği duyan mağdur vatandaşlardan Abdullah Aydoğan, “Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandığımızdan beri bu sıkıntıları yaşıyoruz. Rezillik çekiyoruz. Her geldiğimizde aynı manzara var. 1 saati aşkın kuyruk bekliyoruz. 50 kuruş da ekstra işlem parası alınıyor. Eskiden bu tür sıkıntılar yaşamıyorduk. İnegöl Belediyesi’ne bağlıyken bu sıkıntıları yaşamıyorduk ama Büyükşehir’e bağlandıktan sonra 10 dakikada göreceğimiz işi 1 saat 10 dakikada göremiyoruz. Bu sorun büyüyerek devam ediyor” dedi.

 

BU SIKINTIYA ‘DUR’ DİYİN

Yetkililere sesini duyurmak isteyen Şemsettin Çınar, “Birileri bu sıkıntıya ‘dur’ desin artık. Burada saatlerce bekliyoruz, ödeyemiyoruz, ertesi günü yeniden geliyoruz. İşimizden oluyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yoktur. Görsünler bu sıkıntıyı” şeklinde konuştu.

 

KUYRUK YOLDAN BAŞLAMIŞ…

Fatura ödeme konusunda vatandaşların mağdur edildiğini aktaran Hamza Erdemi ise, “Kuyruk yoldan başlamış ve vatandaşlar içeriye kadar sıra beklemekteler. Sizin aracılığınız ile bu sorunumuzu iletmek istiyoruz. Bir taraf İnegöl Belediyesi, bir taraf Büyükşehir Belediyesi. Artık yetkililerin bu sorunu görmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19