www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KUYUMCULARDAN PATENT UYARISI

KUYUMCULARDAN PATENT UYARISI

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, patent konusunun çok önemli olduğunu belirterek, altın alışverişi yapan vatandaşlara, müesseselerdeki patentli ürünleri almalarını tavsiye etti.

 

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, dün kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Emre, ülke genelinde yaşanan durgunluğun hükümetin kurulmasının ardından geçmesi temennisinde bulundu.

PATENT ÇOK ÖNEMLİ

Vatandaşlara uyarılarda bulunarak konuşmasına başlayan İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, ?Yıllardır alışveriş yaptığınız, tanıdığınız kuyumculardan alışveriş yapınız. Herhangi bir konu ile ilgili ya da sorun ile ilgili lütfen bunları bizimle paylaşın, konuşalım. Alışveriş yaptıklarınız müesseselerdeki patentli ürünleri almayı tercih edin. Ayar vardır ama patent önemlidir. Bir mamul üretiyorsunuz, üreten firma malın arkasına ismini yazıyor. Ürünün üzerinde sadece 14 ayar yazması illa o ürünün 14 ayar olduğu anlamına gelmez. Sorumlu yok ortada. Kim sorumlu oluyor burada? Pazarlayan kuyumcu oluyor. Kuyumcu ?Ben bunu satmadım´ derse müşterinin belge ile ispat etmesi gerekir. Ayar ile ilgili sorun yok. Yaz sezonu geliyor, düğün alışverişleri olacak. Müşterilerin hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Özellikle patent konusu çok önemli. Ben dernek yöneticisi olarak bu konuya çok dikkat eden birisiyim. İnegöl´e pazarlamaya gelen arkadaşlara patentsiz ürün pazarlamamaları konusunda uyarılarımız hep olmuştur. Bazen ayarları kontrol ediyoruz. Herhangi bir sorun olmuyor ama denetim olması gerekiyor. Bunlara dikkat edilmesi lazım? dedi.

HUZURDAN YANAYIZ

2015 yılının başından bu yana ülke çapında genel bir durgunluk söz konusu olduğunu belirten Emre, ?Sadece bizim sektörümüzde değil, genel olarak bir durgunluk yaşanıyor. Bunun bence en ana sebeplerinden bir tanesi, yıllardır ülkeyi idare eden mevcut iradenin puan kaybıdır. İnsanlarda biraz çekince oldu. İşler duruldu. Seçim geldi, milletin iradesi ortaya çıktı. Bir şekilde acilen hükümet olunmalı. Ama öyle ama böyle iradenin yaşaması gerekiyor. Yaşamazsa bu şekilde devam eder, yaz da böyle geçer. Bir an önce hükümet oluşturulmalı. Olur mu? Biraz zor ihtimal. Herkes bir tarafa çekiyor. Talepler biraz fazla oluyor. Bir netice ortaya çıkacak ama her parti biz gayretliyiz diye mesaj veriyor. Ben bunu erken seçim yatırımı diye düşünüyorum. İşler durgun mu? Evet. Daha iyi olma ihtimali var mı? İnşallah. Bizim istediğimiz huzur, başka bir şey değil. Genel bir sıkıntı her tarafta hissediliyor. Kiminle konuşsak aynı şeyden bahsediliyor. Bir an önce hükümet olmasından yanayız, huzurdan yanayız. Siyasi irade ortaya çıkmıştır. Ama etkiden ama tepkiden çeşitli sebepler de olabilir. Gerçek bir şey var, mevcut irade biraz puan kaybına uğradı, belki geçici belki kalıcı ama farklı yerlere, atmaması gereken yerlere oy atanları biliyorum. Gerçek tablonun bu olmadığını düşünüyorum. Sandık doğruyu söyler. Doğrusu ortaya çıktı. Önümüzdeki günler, önemli günler diye düşünüyorum?dedi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25