Kuzeninin organıyla hayata tutundu

Kuzeninin organıyla hayata tutundu

Bursa´da yaşadığı saldırı sonucu kalbinden bıçaklanan ve 20 günlük yaşam savaşına yenik düşen 18 yaşındaki Furkan İlhan´ın karaciğeri 18 yaşındaki kuzenini hayata bağladı.

Bursa´da işten dönerken tartıştığı alkollü Mehmet G. tarafından kalbinden bıçaklanan 18 yaşındaki Furkan İlhan, 20 gün süren müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçekleşen İlhan´ın ailesi, organ bağışını karaciğerinin nakil için bekleyen 18 yaşındaki kuzenleri Şennur Koç´a verilmesi koşulu ile kabul etti.Bunun üzerine Furkan İlhan´ın karaciğeri kuzenine böbrekleri ise, organ bekleyen 2 hastaya nakledildi. kabul etti. İlhan´ın karaciğeri ile kuzeni 18 yaşındaki Şennur Koç ve 2 böbrek hastası hayat buldu.

Bursa´da doğum gününde bıçaklanan ve beyin ölümü gerçekleşen Furkan İlhan´ın karaciğeri, kuzenine nakledilmesi koşuluyla bağışlandı. Geçen 5 Ağustos günü, fabrikada çalışan 18 yaşındaki Furkan İlhan, iş çıkışı mesai arkadaşı Emre Asan ile Merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi´nde yürürken, aldığı alkol ile çevreyi rahatsız eden 18 yaşındaki Mehmet G. ile tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce Mehmet G., Furkan İlhan´ı kalbinden bıçakladı. Doğum gününde ağır yaralan Furkan İlhan kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´nde yoğun bakıma alındı. İlhan´ın beyin ölümü geçekleşti. Doktorların organ bağışı teklifi üzerine aile, Furkan´ın karaciğerinin organ bekleyen kuzeni aynı yaştaki Şennur K.´ya nakledilmesi koşuluyla kabul etti. Yapılan tahliller sonucu doku uyumu olduğu belirlendi ve Furkan´ın karaciğeri Şennur K.´ye, böbrekleri ile iki korneası ise, organ bekleyen hastalara nakledildi.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22