LAİKLİK ÖZGÜRLÜĞÜ TEMSİL EDER

LAİKLİK ÖZGÜRLÜĞÜ TEMSİL EDER

TBMM Başkanı İsmail Kahraman´ın laiklikle ilgili sözlerini değerlendiren Millet Partisi İlçe Başkanı Mahmur Çil, ?Laiklik gerçek anlamda din ve vicdan özgürlüğünü ifade eder. Devletin bütün inanç sahiplerine karşı eşit ve yansız davranmasını sağlar? ded

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman´ın sözlerini yazılı bir açıklama ile değerlendiren Millet Partisi İlçe Başkanı Mahmur Çil, şunları söyledi.

?Laiklik kavramı birdenbire Sayın meclis başkanının ağzından siyasi gündemimize bomba gibi düştü. Çok konuşulacak, çok tartışılacak. İnşallah hayırlara vesile olur. Ne oluyor, gündem mi belirleniyor, gündem mi saptırılmak isteniyor? Doğrusu yakında anlarız? dedi.

?LAİKLİK DOĞRU ANLATILMADI?

 ?Allah´tan her kesimden tepkiler anında yükseldi. İyi de oldu? diyen Çil, ?Dilerim bunun getireceği tartışma konuyu doğru anlamamıza vesile olur. Olmazsa zaten yazık olur. Laikliği batı hayranı aydınların kompleksli hastalığına mahkûm etmek yanlış olurdu. Bu yanlış geçmişte yapıldı. Ne laikliği savunanlar, ne de dindar geçinenler laikliği dosdoğru anlamadılar. İşlerine gelmedi. Güçlü olanlar, iktidar olanlar da işlerine geldiği gibi kullandılar ve baskı aracı haline getirdiler. Birileri din düşmanlığı yaparken, birileri de din istismarcılığına soyundular. Aldanan sadece vatandaş oldu. Kurnazlar köşeyi döndü. Elbette bu yanlış anlayış devam edemez. Laikliği dosdoğru adam gibi anlamaya çalışalım.?

?LAİKLİK ÖZGÜRLÜĞÜ TEMSİL EDER?

? Laiklik ne din düşmanlığıdır, ne de devletin din işlerine karışmasıdır.? diyerek sözlerine devam eden Çil, ?Laiklik gerçek anlamda bir özgürlüğü ifade eder. Din ve vicdan özgürlüğünü. Devletin bütün inanç sahiplerine karşı eşit ve yansız davranmasını sağlar.     Laiklik ibaresinin kaldırılması IŞİD tipi anlayışların tavan yapmasına vesile olabilir. Bu çok büyük felaketlerin kapısının aralanması demektir. Cehaletten midir, gafletten midir bilmem ama dindar bir anayasadan bahsetmek yanlış olmuştur. Bu yol yol değildir. Elbette yanlıştan dönmek erdemdir. Dönelim Doğru olanı yapalım. Yanlışta ısrar sizi meşhur edebilir ama mutlu etmez. Birazcık düşünelim. Yapacağınız dindar anayasa, IŞİD´ci Selefiler gibi, farklı mezheplere dahi tahammül edemeyen bir anlayışı hortlatmaz mı? Yalnız inancından dolayı insanları itip kakmayı laiklik engellediği gibi, İslam da kabul etmez. Bu bayrağın altında, bu devletle bu vatanda yaşamak isteyen insanlara farklı muamele yapmaya akıl, izan, İslam asla müsaade etmediği gibi, laiklik de müsaade etmez. Engeller ancak hukukun üstün tutulduğu yerlerde aşılır.? dedi.

DİN MANEVİ VARLIĞIMIZIN TEMİNATIDIR

Çil, sözlerinin devamında, ?Laiklik, dinin yüceliğine uygun bir sistemdir. İslam´ın var olması ve gelişmesi için devletin teyidine ve desteğine ihtiyacı yoktur. Gerçek bir laik sistem, dini tabi mecraı içinde gelişmesinin önünü açtığı gibi, dinin dünyevi politikaların aleti olmasının da önüne geçecektir. Din manevi varlığımızın teminatıdır. Laiklik ile; kamu düzenine aykırı olmamak şartı ile, her türlü dini eğitim, ibadet ve ayinlerin yapılması hukukun teminatı altına alınmıştır. Esas olan insanı kendi ilahının kulu haline getirerek hür kılmaktır. Hiçbir insanın hakkı arama hürriyeti engellenemez. Laik telakki ile hürriyet arasında çok güçlü bir bağ vardır. Laikliğin temel amacı; dini hayata mahiyetine uygun samimiyet ve ulviyet kazandırmaktır. Başkalarının hak ve hürriyetlerini kendi hak ve hürriyetlerimiz kadar muhterem saymayı gerektirir.

            Şayet çok istiyorsanız, mutluluğunuzun yolu oradan geçiyorsa kaldırın laikliği gitsin? Yerine gelecek bellidir. DİKTATÖRLÜK? Tarihimizde yaşanan yanlış uygulamaları unutun. Ama şunu unutmayın, laiklik giderse, diktatörlük gelir?Söylemedi demeyin.       

                                                                         



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07