?LANET VE NEFRETLE HATIRLAYACAĞIZ?

?LANET VE NEFRETLE HATIRLAYACAĞIZ?

İnegöl Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Yücel Erim, ?Hocalı Katliamının yıldönümünü acı ve hüzünle yaşadıklarını belirterek; ?Aziz milletimiz, soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden Ermenil

 

İnegöl Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Yücel Erim, 26 Şubat 1992 tarihinde yaşanan Hocalı Katliamı´nın yıldönümüolması nedeniyle bir basın bildirisi gerçekleştirdi.

İNSANLIK AYIBI?

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Yücel Erim, ?Bugün bile duyduğumuzda içimizde aynı acıyı aynı hüznü yaşatan kanlı katliam olarak bilinen, bundan tam 24 yıl evvel 26 Şubat 1992 tarihinde yaşanan olay Türk toprağı Dağlık Karabağ Bölgesinin Hocalı kasabasında yaşandığı için tarihte ´Hocalı Katliamı´ olarak adlandırılır, sahnelenen bu Ermeni vahşeti 21´nci asrın en büyük acısı, nefreti, felaketi ve insanlık ayıbı olarak tarihe geçmiştir. Aralık 1991´de Hankendi çevresinde yerleşen ve Azerilerin yaşadığı Kerkicahan kasabasının alınmasından sonra, Hocalı kasabası tamamen Ermeni ablukasında kalmıştır. 30 Ekim´den itibaren karayoluyla ulaşım kapanmış ve tek ulaşım vasıtası olarak helikopter kalmıştı. 20 Kasım 1991´de Hocavend semalarında Mi-8 helikopterin Ermeni kuvvetler tarafından vurulmasından sonra, hava ulaşımı da kesilmişti. İşgalden önce 1991-1992 kış aylarında Hocalı sürekli olarak bombalanmıştır. Hocalı kasabasında 600´ü aşkın soydaşımız Ermeni terör örgütleri ve çeteler tarafından canice ve haince öldürüldü, yüzlercesi yaralandı ve binlerce kardeşimiz rehin alındı her türlü işkence ve zulme tabi tutuldu.Zulüm gören Müslüman ise hele bir de Türk ise bütün vicdanlar sağırlaşıyor, bütün gözler körleşiyor ve bütün idrakler kararıyor. Ama şairin dediği gibi bir gerçeği unutuyorlar; onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak.Hâlbukibiz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki; bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Hâlbukibizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrı´nın gazabından kurtulamayacaklar! İnegöl Ülkü Ocakları neferleri hiçbir zaman soydaşlarımıza şeref yoksunları tarafından hayâsızca yapılan bu katliam karşısında susmayacaktır. Unutmasınlar ki aziz milletimiz, soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden Ermenileri lanetle ve nefretle hatırlayacaktır. Bu vesile ile katledilen bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22