LEDLİ IŞIKLAR HATALARI ÖNLEYECEK

LEDLİ IŞIKLAR HATALARI ÖNLEYECEK

Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, sinyalizasyon direklerinde ledli ışık sistemini kullanarak, sürücülerin hata yapma direncini kırmak istediklerini söyledi.

 

İnegöl Belediyesi tarafından Okullar Bölgesi ile Adnan Menderes Bulvarı’nın kesişimindeki adliye kavşağında yapılan ve eleştirilere maruz kalan sinyalizasyon sistemi ile ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel açıklamalarda bulundu.

Dün sinyalizasyon sisteminin uygulandığı kavşakta çalışmaları inceleyen Başkan Yardımcısı Turgay Yel, İnegöl Belediyesi olarak kent içi trafik güvenliğinin ve ulaşım konforunun arttırılması amacıyla kent genelinde 36 kavşakta başlatmış oldukları düzenleme çalışmalarını ara vermeden sürdürdüklerini söyledi. Turgay Yel, “Kavşak çalışmalarımızın yanında araç ve yaya trafiği yoğun olan kavşaklarımızda sizyalizasyon uygulaması da gerçekleştirmekteyiz. Adliye kavşağındaki çalışmamızın son aşaması olan sinyalizasyon çalışmalarımızın da tamamlanmasıyla artık trafikte mal ve can güvenliği daha emniyetli olacaktır.” dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRESİ 240 GÜN

Çalışma kapsamında Ahmet Akyollu Caddesi-Altay Caddesi kesişiminde (AVM kavşağı) gerçekleştirilen kavşak sinyalizasyon çalışmasının büyük ölçüde tamamlandığını belirten Turgay Yel, “Estetik direklerle şehrin kuzey girişinin modern bir görünüme kavuşması sağlanmıştır. Yine Adnan Menderes Bulvarı-Okullar Caddesi kesişiminde sinyalizasyon tesis etme çalışmalarında (Adliye önü) sona yaklaşılmıştır. Çalışmanın süresi 240 gün olup ihale kapsamında Yeşil Cami önündeki sinyalizasyonda ve Osmanbey Caddesi-Nuri Doğrul Caddesi kesişimindeki sinyalizasyonda revizyonlar da yapılacak olup, Ertuğrulgazi Caddesi ile Tandoğan Caddesi kesişimindeki kavşakta da sinyalizasyon tesis edilecektir. Bu çalışma ile şehrin daha güvenli bir araç trafiğine kavuşması amaçlanmaktadır” diye konuştu.

YENİ NESİL SİNYALİZASYON ÇALIŞMASI UYGULANDI

Yaptıkları çalışmalar kapsamında; Adliye kavşağında yayaların ve sürücülerin kural ihlali yapmaması ve karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçiş yapabilmeleri için ışık yoğunluğu arttırılmış, gövdeden ledli yeni nesil sinyalizasyon çalışmasının uygulandığını ifade eden Turgay Yel, ışık yoğunluğu arttırılmış ledli sinyalizasyon sistemi ile insanların hata yapma direncini kırmayı amaçladıklarını belirtti. Yel, tüm bu çalışmalarımızın hayırlı olmasını dileyerek, kazasız, belasız ve güvenli bir trafik temennisinde bulundu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32