www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

LETA Mobilya Yabancı Öğrencileri Ağırladı

LETA Mobilya Yabancı Öğrencileri Ağırladı

Hollanda'da okullarında başarılı olan 46 öğrenci ve beraberlerindeki 4 öğretmen gerçekleştirdikleri Türkiye ziyareti kapsamında Merkür Turizm aracılığıyla İnegöl'e gelerek Leta Sandalye firmasında incelemelerde bulundular.

Her yıl Türkiye'ye başarılı öğrencilerini göndererek sektörel anlamda tecrübe edinmelerini sağlayan Hollanda'dan gelen 50 kişilik heyet mobilya sektörü kapsamında dün İnegöl'de Leta Sandalye'yi gezerek incelemelerde bulundular. Merkür Turizm aracılığıyla gerçekleştirilen ziyarette öğrencilere önemli bilgilendirmelerde bulunuldu.

 50 KİŞİLİK HEYET İNCELEMELERDE BULUNDU

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Merkür Turizm Bursa Şube Sorumlusu Mesut Maksutlar, Hollanda'da bir lisenin başarılı öğrencilerinden oluşan 46 kişilik grup ve beraberlerindeki 4 öğretmene ödül olarak Türkiye seyahati verildi. Yaklaşık 7 günlük seyahat kapsamında Antalya ve İstanbul'da gezilerde bulundular. İnegöl gibi bir sanayi şehrinde de fabrika veya kurumsal bir dernek şeklinde sanayi gezilerinde bulunuyorlar. Daha önceki senelerde Çilek ve Küçükçalık fabrikalarını gezdiler. Bu sene de bizim önerilerimizden olan Leta Sandalye için talepte bulundular. Leta Sandalye'nin de uygun görmesi üzerine bugün fabrikayı gezdik ve genel bilgiler aldık” dedi.

İNEGÖL'DE MOBİLYA ALANINI GEZMEK İSTEDİLER

Öğrencilerin gezi programında sanayi şehri olarak bir şehir belirlendiğini belirten Maksutlar, Mobilyada Türkiye'de İnegöl mobilyası dünyanın belli bir kısmında talep gördüğü için mobilya anlamında gezmek istediler. Geçen sene Çilek Genç Odası'nı, bu sene Leta Sandalye'de sandalye üretimi hakkında bilgi aldılar, seneye de koltuk fabrikasını gezmek istediklerini belirttiler. Geziler esnasında sektörlerdeki gelişimle ilgili bilgi alarak tecrübe ediniyorlar. Biz fabrikaların onayını aldıktan sonra öğrencileri götürüyoruz, kendilerince okullarına bir rapor düzenliyorlar” şeklinde konuştu.

 ZİYARETLER SÜRECEK

Projenin devam edeceğini belirten Maksutlar, Bundan sonra her sene bizden böyle bir talepte bulunacaklar. Biz de onların tercihlerine göre İnegöl'deki büyük fabrikaları belirleyerek ziyaretler gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01