Levent Hoca Gönülleri Fethetti

Levent Hoca Gönülleri Fethetti

İnegöl´de görev yaptığı süre içerisinde birçok güzel projeye imza atan ve ardından da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Almanya´nın Schwelm şehrine görevlendirilen Uzman İmam Hatip Levent Cihangir, bir kez daha gönülleri fethetti.

Mesudiye Veysel Karani Camii´nde görev yaptığı süre içerisinde vatandaşlarla uyumu ve yaptığı bir çok güzel etkinlik ile mahalle halkı tarafından çok sevilen Uzman İmam Hatip Levent Cihangir, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Almanya´nın Schwelm şehrine görevlendirilmişti.

5 yıllık Almanya görevini tamamlamaya sayılı günler kala, Schwelm şehri Müslümanlarını tarafından Levent Cihangir için veda töreni hazırlanmak istendi. Cihangir, vatandaşların veda töreninde özel masraflara gireceklerini öğrenmesinin ardından veda törenini hazırlanmasını istemeyerek, Schwelm şehrinde yaklaşık 2 milyon Avro maliyeti olan bir cami inşaatı devam ederken böyle bir programın yerine, camiye destek için kermes düzenlenmesini hem de bunun kendi için bir veda programı niteliğinde olacağını belirtmesi, vatandaşlar tarafından memnuiyetle karşılandı.

Bir çok vatandaş, Levent Cihangir´in bu davranışı karşısında duygulandı.

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Cihangir, "Mesele kubbede hoş bir sada bırakmak. Schwelm halkımız adına cami derneğimiz şahsıma özel bir veda programı planladılar. Ama yaklaşık 2 milyon Avro maliyeti olan bir cami inşaatı devam ederken, şahsıma özel masraf edilerek bir program yapılmasını kabul edemezdim. Bunun yerine bir kermes yapalım hem camimize katkı olsun hem de bu kermes benim veda programım olsun diye teklif ettim. Bu teklifimi kabul ettikleri için yönetim ve Schwelm halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07