LİDER DOĞULMAZ, OLUNUR

LİDER DOĞULMAZ, OLUNUR

MÜSİAD İnegöl Şubesinde eğitim semineri gerçekleştiren Kişisel Yaşam Uzmanı İsmail Karasu, eğitimle lider olunabileceğini belirterek; Lider doğulmaz, olunur” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından üyelerine yönelik düzenlenen eğitim seminerler devam ediyor. Seminerler kapsamında önceki akşam dernek binasında firma yönetici ve çalışanlarına yönelik davranış ve yönetici-çalışan arasındaki yapının nasıl olması gerektiğini konu alan seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak ise Kişisel Yaşam Uzmanı İsmail Karasu katıldı.

 

İşadamlarının ilgiyle takip ettiği seminere sinevizyon gösterisi ile başlayan İsmail Karasu, daha sonra belirli yaş guruplarını X, Y ve Z olarak gruplandırarak bu yaş guruplarının özelliklerini sıraladı. Yaş guruplarının birbirleriyle farklılık gösterdiğine değinen Karasu, kimi yaş gurubunun iletişimden, kimi yaş gurubunun iletişim ve teknolojiden, kimi yaş gurubunun ise sadece teknolojiden etkilediğini ve hayat tarzlarını buna göre belirlediğini ifade etti. Yöneticilerin bu yaş guruplarına göre onların nelerle ilgilendiğini ve olaylara karşı tepkilerini bu özelliklere göre vermeleri gerektiğini söyledi.

GERÇEK LİDER HERŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİR

Karasu, Bir kişinin her şeyi değiştirebileceğini de ifade ederek; “Gerçek lider her şeyi değiştirebilir. Önce buna inanması ve kendine güvenmesi lazım. Her yönetici lider olmak zorunda. Her lider yönetici olmak zorunda değil. Liderlik yapmanız için etkili olmalısınız. Etkilemek için güçlü olmalısınız. Eğitimle lider olunur” dedi.

LİDER DOĞULMAZ, OLUNUR

Hizmet ve ürünlerde mükemmelliği yakalamak gerektiğini anlatan Karasu, “Çalışanlarına değer verirsen o da müşteriye değer verir. Sattığın kadar ayakta kalırsın. Her şeyin tam olmasını beklersen hiçbir şeyi yapamazsın. Tüccarın masrafları akıllı, süsü de ölçülü olacaktır. Reklamınızı yapmaktan asla vazgeçmeyin. Lider doğulmaz, olunur. Liderler, rahatlama yöntemlerini de bilir. Liderse, isterse her şeyi yapar” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07