www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

LİSELERDE NAKİL İŞLEMLERİ BAŞLADI

LİSELERDE NAKİL İŞLEMLERİ BAŞLADI

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, TEOG sınavı sonrası yapılan tercihlerin açıklanmasının ardından, herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyip açık liseye yerleşen veya okulunu değiştirmek isteyenler için nakil işleminin başladığını duyurdu.

 

TEOG sınavının ardından puanlarına göre tercihlerini yapan öğrencilerin tercih sonuçları açıklandı. Yapılan tercihler doğrultusunda öğrenciler kazandıkları okullara kaydedildi. Ancak yapılan yerleştirme ile bazı öğrenciler herhangi bir ortaöğretim kurumuna kaydolamadı ve açık liseye kaydedildi. Kayıtların açıklanmasının ardından açık liseye kaydolan veya kaydolduğu okulu değiştirmek isteyenler için ise boş kontenjanlar kullanılarak yapılacak olan okul nakilleri dün itibariyle başladı.

 

OKULUNU DEĞİŞTİRMEK İSTEYEN YENİDEN TERCİH YAPACAK

Konuya ilişkin İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, makamında bir açıklama yaptı. 2015 yılı Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş için (TEOG) öğrencilerin yerleştirmeye esas puanları ile yapılan tercihlerle Okullara yerleştirmelerin belli olduğunu açıklayan Bilican, ?Ancak tercih yaptığı halde herhangi bir okula yerleştirilemeyip Açık Liseye yerleştirilen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için nakil işlemleri başlamıştır? dedi.

 

YERLEŞTİRMELER SİSTEM ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Nakil başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağına ilişkin de bilgi veren Bilican, şöyle konuştu: ?Nakil başvuru işlemleri öğrenci tarafından e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrenciler tercihlerini yaptıktan sonra okullarınca onaylanacaktır. Tercih yapmakta zorlanan öğrenciler kendi okullarından da yaptırabileceklerdir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 okul tercihi yapılabilecektir. Nakil başvuru tercihleri aşağıda takvimde belirtildiği gibi 3 defa yapılabilecektir. 3 defa yapılan nakil başvuruları sonucunda yine herhangi bir okula yerleşemeyip Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin, talep etmeleri halinde 07-10 Eylül 2015 tarihleri arasında 3 (üç) tercih alınarak, YEP (Yerleştirmeye Esas Puanı) üstünlüğüne göre İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, ilçe sınırları içerisinde boş kontenjanı olan okullara yerleştirme yapılacaktır. Tercih ve yerleştirmeler sadece sistem üzerinden yapılmakta olup kesinlikle sistem harici müdahale olmamaktadır. Bu nedenle okulundan memnun olmayan öğrenci ve velilerimizin başka arayış içine girmemeleri rica olunur. Çünkü hiç kimsenin sistem haricinde yerleştirme yetkisi ve imkanı yoktur.?

KAMPÜSTE BOŞ KONTENJAN ÇOK

Özellikle Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda ciddi manada boş kontenjan kaldığını belirten Fatih Bilican, ?Okullara Yerleştirme sonuçlarına bakıldığında özellikle Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusundaki 3 tane Meslek Lisesi Okullarımızın kontenjanlarının ciddi manada boş kaldığı görülmektedir. Buradan anlaşılan şudur ki öğrencilerimiz okul tercihlerinde okulların isimlerinden kaynaklanan bir yanlış yapmış olabilirler. 4 tane Meslek Lisesinin isimleri aynı olup sonlarında 1-2-3-4 diye numaralandırılmıştır. Bu rakamların verildiği her bir okul müstakil okuldur. Bu okulların her birinin ayrı alanları vardır. Bu okullarımızın bizzat gidilerek yerinde görülmesi tavsiye edilir. Çünkü bu okullarımız birçok imkana sahip modern okullarımız olup süreç içerisinde her yönden daha fazla tercih edilen okullar haline gelecektir? dedi.

İŞTE NAKİL TAKVİMİ

2015 ortaöğretim kurumları nakil başvuru tercih ve yerleştirme takvimi ise şöyle: 17-21 Ağustos 2015 Nakil Tercih Başvurularının Alınması, 24 Ağustos 2015       Nakil Sonuçlarının İlan Edilmesi, 24-28 Ağustos 2015 2. Kez Boş Kontenjanlara Nakil Tercih Başvurularının Alınması, 31 Ağustos 2015 Nakil Sonuçlarının İlan Edilmesi. 31 Ağustos 04 Eylül 2015 3. Kez Boş Kontenjanlara Nakil Tercih Başvurularının Alınması, 07 Eylül 2015 Nakil Sonuçlarının İlan Edilmesi. 07-10 Eylül 2015 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca İl/İlçe Sınırları İçerisinde Nakil Tercih Başvuruların Alınması, 11 Eylül 2015 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Nakil Yerleştirme Sonuçlarının İlan Edilmesi. 14 Eylül 2015, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının Başlaması. 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01