www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Listeler açıklandı ortalık karıştı İSTİFALAR BEKLENİYOR

Listeler açıklandı ortalık karıştı İSTİFALAR BEKLENİYOR

31 Mart seçimlerine katılan siyasi partiler, belediye meclis aday listelerini 19 Şubat itibari ile ilçe seçim kuruluna sundu. Sırlamasını beğenmeyen bazı isimlerin meclis adaylığından istifa ettiği öğrenildi.

İnegöl´de seçim çalışmalarına başlayan belediye başkan adaylarına yol arkadaşlığı yapacak belediye meclis üyeleri 19 Şubat Pazartesi günü netleşti.

Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ve MHP´nin İnegöl Belediye Başkan Adayı Alper Taban olurken, 37 ismin yer aldığı meclis üyesi listesindeki sıralama krize yol açtı. Sıralamasını beğenmeyen bazı isimlerin ilçe seçim kuruluna giderek istifa ettiği, bazılarının ise istifa edeceği öğrenildi. Yine listeye giremeyen MHP´li bazı meclis üyesi aday adayları tepkilerini sosyal medya aracılığı ile paylaştılar.

Diğer yandan İYİ Parti ile CHP´den oluşan Millet İttifakının belediye başkan adayı Hakan Özdemir çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Başkan adayı konusunda tam mutabakat sağlayan İYİ Parti ve CHP, meclis listesini oluştururken büyük güçlük yaşadı. CHP ve İYİ Partili yöneticiler, sıralama konusunda uzun süre kararsız kaldı. Listelerin verildiği önceki gün ise sıralamasını beğenmeyen bazı isimler tepkilerini sosyal medyadan gösterdi.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29