www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Lokale ihtiyacımız var

Lokale ihtiyacımız var

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, 14. Olağan kongreye ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, 19 Mayıs tarihinde tek liste halinde gidilen 13. kongrede dernek başkanı seçilmişti. Uçaravcı 14. olağan kongreye ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu.   

Yakın zaman içinde kongreden çıkmıştınız neden yeniden kongreye gidiyorsunuz?

Üyelerinden çok büyük destek gördüklerini dile getiren Uçaravcı, ?Öncelikle sözlerime başlarken bu güne kadar yanımızda duran durmayan bütün meslektaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Sürece başladığımızdan bu güne kadar bizlere çok büyük destek verdiler. 19 Mayıs´ta kongre yapmıştık. O olağanüstü kongremizdi. Fakat dernek tüzüğümüz en baştan yazıldı o süre zarfında istersek tekrar seçime gitmeden 3 yıla kadar dönem uzatma şansımız vardı fakat görevi alırken meslektaşlarımıza verdiğimiz bir söz vardı. O sözümüz de derneğe üye olmak isteyen üye olabilecek seçimde kim nasıl liste yapmak istiyorsa yapacaktı. Geçen 6 aylık süre zarfında derneğimize yeni üyeler dahil oldu. Herkesle bir aile olduk düğünlerine gittik güldük eğlendik. Cenazeleri oldu acılarını paylaştık. Hasta oldular hastalandık hep beraber şifa bulmaya çalıştık ve şimdi seçimlere gidiyoruz. Listemizde de bazı değişiklikler olacak. Çok yoğun olan arkadaşlarımız var.İlk dönemde rica ettiğimiz bazı arkadaşlarımız bizlere dışardan destek vermek istediler. Bizlerde ilk gün ki heyecanımızla yeniden kazanmak istiyoruz.?

Başkan olduğunuzdan sonra ki dönem hakkında neler düşünüyorsunuz?

Çok önemli bir dönemden geçtiklerini dile getiren Uçaravcı cevabında ise; ?Göreve geldik malum biliyorsunuz şu an emlak müşavirleri için çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi´nin yönetmeliğe girmesine çok az bir zaman kaldı. Bu süre zarfında meslektaşlarımızın biran önce bu belgeyi alabilmeleri için seminerler yaptık. Bu konuyla ilgili sıkıntıları olanların gidip başvurularını yaptık. İşlerinin takiplerini yaptık. Şükürler olsun ki kim bu konuyla ilgili destek istediyse hep yanında olduk. Ayrıca bol bol eğitim seminerleri yapmaya özen gösterdik. Kısa süre de 2 sefer yemekli meslektaş istişaresi toplantısını gerçekleştirdik. Bunun haricinde şikayet hattı oluşturduk. Hem müşterilerimize hem meslektaşlarımızın memnuniyetini arttırmak için çaba sarf ettik. Bu arada bir avukatlık ofisiyle anlaşma yaptık. Şu an gelen şikayetlerin üzerine gidiyoruz. Haklı kimse onun yanında olmak zorundayız. Adalet olmadan hiç bir şey olmaz. İnegöllü Emlak müşavirleri Türkiye´mize örnek olacak inşallah. Onun haricinde üyelerimizin bağlı olduğu odalarla ikili ilişkilerimizi hep en üst düzeyde tuttuk. Yönetimimizle çok güzel bir dönem geçirdik. Yıllardır özlenen bir ortam oluştu.?

Yeni dönemde neler hedefliyorsunuz?

Cevabında son olarak hedeflerinden bahseden Uçaravcı; ?Yeni dönemde hedeflerimiz büyük ama ilk önce seçimi kazanmamız gerekiyor. Geçmişte yaptıklarımızın üstüne daha fazlasını koymayı hedefliyoruz. Ciddi anlamda meslektaşlarımızın lokale ihtiyacı var, ilk hedefimiz bunu açabilmek. Bilindiği gibi yabancı yatırımcı süreci için girişimlerimiz var. Yeni dönemde çok daha fazlasıyla süreci yönetmemiz gerektiğini biliyoruz. Eğitim, disiplin, yabancı yatırımcı, dürüst bir yönetim olarak İnegöl de meslektaşlarımızın sıkıntısını çözeceğiz. Tabi bu sadece yönetim kuruluyla değil, bütün meslektaşlarımız tek kalp olarak sağlayacak. Bir olursak tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.? İfadelerini Kullandı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01