MADALYALARA İPOTEK KOYDULAR

MADALYALARA İPOTEK KOYDULAR

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Ata Savunma Sanatı kursunda eğitim alan sporcular, 50 kategoride katıldıkları Türkiye Şampiyonasında 11 birincilik, 12 ikincilik ve 8 üçüncülük alarak madalyalara adeta ipotek koydular.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yıl daha da yaygınlaştırılarak sürdürülen Ata Savunma Sanatı kurslarında eğitim gören sporcular, İstanbul Çatalca’da düzenlenen Ata Savunma Sanatı Şampiyonasına katıldı. 40 ilden yaklaşık 600 sporcunun katıldığı şampiyonada; minikler, yıldızlar ve ümitler olmak üzere 3 farklı dalda toplam 50 kategoride müsabakalar yapıldı. Şampiyonaya damga vuran İnegöllü sporcular, 50 kategorinin 31’inde ilk 3’e girerek madalya almaya hak kazandı. Şampiyonada İnegöllü sporcuların 11’i birincilik, 12’si ikincilik ve 8’i üçüncülükle döndü.

Önceki akşam Ata Savunma Sanatı eğitimlerinin yapıldığı Samda İlk ve Ortaokulu çok amaçlı salonunda madalya alan sporcular için bir tören düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ve Ata Savunma Sanatı Koordinatörler Kurulu Başkanı İsmail Kocal ile velilerin katıldığı programda, İMKB Meslek Lisesi Ata Savunma Sanatı takımı tarafından bir gösteri sunuldu.

Programda konuşan Koordinatörler Kurulu Başkanı İsmail Kocal, derece alan öğrencileri tebrik ederek; “Çocuklarını Ata Savunma Sanatı kursuna gönderen velilere de ayrıca teşekkür ediyorum. Başarılarımız bundan sonra da gelmeye devam edecek. Bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a da teşekkür ediyorum” dedi.

PROTOKOLE VE BASINA TEPKİ

Öte yandan, programa katılan veliler böyle bir başarının ödüllendirildiği programa protokol üyelerinin ilgisiz kalmasından yakındı. Bazı veliler Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan da destek istediler. Ayrıca programa bazı basın mensuplarının katılmaması da eleştirildi.

“GEREKTİĞİ KADAR KENDİMİZİ ANLATAMAMIŞIZ”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise, bazı sitemlerde bulunulduğunu kaydederek; “Ama biz yine de hatayı kendimizde aramalıyız. Gerektiği kadar kendimizi anlatamamışızdır hem protokole, hem basına. Basın mutlaka daha önemli bir program olduğu için gelememiştir. Protokol de olaya çok vakıf değildir, konuyu bilmiyorlardır. Ben bundan sonra gerekli ilgiyi göstereceklerine inanıyorum” diye konuştu.

20 BİN KİŞİ EĞİTİM ALIYOR

Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kurslar hakkında da bilgi veren Özdemir; “İnegöl’de Halk Eğitim Merkezi olarak yıl boyunca çok çeşitli kurslar açıyoruz. Halk Eğitim genelde biçki-dikiş kursu yapılan merkez olarak biliniyor. Ama öyle değil. Bizim 2 bin çeşit kursumuz var. Bu dikiş ve nakış kurslarının çeşitleri en fazla 100 kadar. Kalan bin 900 farklı alanlarda. Biz de bu yıl 125 değişik alanda kurs yaptık. 712 tane de kurs açtık, Ağustos’a kadar 850 olacağını tahmin ediyoruz. Yaklaşık 20 bin kişi kurslarımızdan eğitim almış olacak. Yaptığımız kurslar; Yenişehir, İznik, Orhangazi’de yapılan kursların toplamından fazla. Kadromuz da bu ilçelerle hemen hemen aynı, bazılarından daha da az” dedi.

BAŞARILAR GELMEYE BAŞLADI

Açılan kurslarının içerisinde sportif bölümlerin de olduğunu anlatan Özdemir, “Basketbol, voleybol, futbol, tekvando… Ama bunların dışında masa tenisi ve atletizm gibi de kurslarımız var. Bir de Ata Savunma Sanatı dediğimiz bir kursumuz var. Ben de bu sporu bir Türk sporu olarak önemsiyorum. İnşallah bunu Türkiye’de daha da yaygınlaştırırız. Yeni bilinen bir spor, ama bize has bir spor. Ata Savunma Sanatı kurslarına geçen yıl TOKİ’de başladık, bu yıl daha da yaygınlaştırdık. Bir bakıma okullarda takımlar oluştu. Başarılar da gelmeye başladı” şeklinde konuştu.

SPOR EĞİTİMİ ENGELLEMEZ

Burhanettin Özdemir, konuşması sırasında eğitmenlere ve ailelere de teşekkür etti. Halk arasındaki yanlış bir algıyı düzeltmek istediğini kaydeden Müdür Özdemir, “Eğitmenlerimizle birlikte anne babaları da kutluyorum. Sanılır ki spor yapan öğrenci derslerinde düşer. Amerikalı bir sporcuyu dinlemiştim, ‘Biz sporu spor için veya fiziksel gelişim için yapmayız. Biz kişisel gelişim açısından, belirli programlı bir şekilde spor yaparız.’ Diyordu. Takım halinde hareket etmek zorundayız. Çocuklarımıza bu spor eğitimlerini aldırmalıyız. Sokakta akşama kadar top oynamak spor değil, hocanın disiplininde belirli saatlerde antrenman yaparak hem ahlaki, hem sportif anlamda gelişim sağlayacak” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN BAŞARI İSPATI

Ayrıca programda “Ata Savunma Sanatı sporuyla uğraşan öğrenciler derslerden geri kalıyor” şeklindeki söylentilere öğrenciler aldıkları takdir ve teşekkür belgeleri ile cevap verdi. Program sonunda öğrencilerin tamamı takdir ve teşekkür belgelerini havaya kaldırarak eğitimlerinde de ne kadar başarılı olduklarını ispatladılar.

 

DERECEYE GİREN SPORCULAR

Antrenörler Ufuk Berber, Kerim Rüştü, Özgür Yaşa, Özgür Işık, Mustafa Çelik ve Özlem Kocal nezaretinde çalışan takımların şampiyonada derece elde eden sporcuları ise şöyle sıralandı:

Samda Takımı Türkiye birincileri; İrem Sena Kocal, Furkan Demirci, Hüseyin Diricanlı, Eda Diricanlı, Osman Nuri Tetik, Onurhan Yeni, Oğuzhan Yeni, Hakan Türk. Samda Takımı Türkiye ikincileri; Halis Gümüş, Gülizar Diricanlı, M. Ali Çarıkçı, İlker Şopal, Ömer Tokatlı, Özgür Ünel, Melike Sütçü, Berat Beyhan, Samet İlgüneş, İhsan Ulu. Samda Takımı Türkiye üçüncüleri; Furkan Osman Kocal, M. Ali Geçkal, Oğuzhan Dumlu, Mehmet Koçaker. Tahtaköprü Takımı Türkiye birincileri; Burak Muslu ve Oğuzhan Oktar. Tahtaköprü Türkiye üçüncüleri; Turan Balabek, Keremcan Laçin, Hakan Tokuç, Burak Türkmen. İMKB takımı Türkiye birincisi K. Kaan Tüker. İMKB takımı Türkiye ikincisi Büşra Asltuş ve Semih Bilmiş.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32