www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MADEN İŞÇİLERİNE HATİM

MADEN İŞÇİLERİNE HATİM

Soma’da 13 Mayıs tarihinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için Ağaç-İş Sendikası İnegöl Şubesi tarafından önceki akşam mevlit okutuldu.

 

 

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden ocağı faciası nedeniyle Ağaç-İş Sendikası İnegöl Şubesi tarafından hayatını kaybeden 301 madenci için mevlit okutuldu. Starwood A.Ş ile Taşıyıcılar Kooperatifinin destekleriyle okutulan mevlit, Miraç Kandilinde yatsı namazı öncesi Sani Konukoğlu Camiinde okutuldu.

 

MADEN KAZASI MÜNFERİT BİR OLAY

Mevlitte; okunan 61 hatim, 25 Yasin-i Şerif, 1 Ayetel Kürsü hatmi, 20 bin besmele, 20 bin tevhidi ihlas hatminin duası yapıldı. Ağaç-İş Sendikası İnegöl Şube Başkanı Ergin Çoban, mevlidin ardından bir açıklama yaptı. Soma’da maden ocağında meydana gelen faciada 300’den fazla madencinin korkunç bir şekilde yaşamını yitirdiğini hatırlatan Çoban, “Bu olay, ülke tarihinin en kötü endüstriyel trajedisini simgeliyor. Bu trajedi münferit bir olay değil. Türkiye, maden işçileri arasında iş kazası ve kayıp oranlarının fazlalığı açısından dünyada 3. sırada gelmekte. Türkiye’de 2000 yılından bu yana bin 308 madenci iş kazasında yaşamını yitirmiştir. Bu kazalar işletmenin karının artırılması için uygulanan politikaların ve tüm risklerin işçiler üzerine kaydırılmasının doğrudan sonucudur. Bu felaketin sorumlularının adalet önüne çıkarılmaları ve hesap vermeleri acılarımızı biraz olsun dindirecektir” dedi.

 

Ergin Çoban, acıların bir nebze dindirilmesi ve şehitlerimizin ruhlarını şad etmek için Ağaç-İş Sendikası İnegöl Şubesi olarak Starwood çalışanları ve aileleri, İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifi ile birlikte 61 hatim, 25 Yasin-i Şerif, 1 ayetel kürsü hatmi, 20 bin besmele, 20 bin tevhidi ihlas hatmi okuyarak şehit olan madencilerin ruhlarına hediye ettiklerini söyledi. “Mevla’m okunan bu Kuran-I Kerimleri kabul eylesin, okuyanlardan da Allah razı olsun” diyen Çoban, “Okunan bu hatmi şeriflerin duasını ve bağışlamasını Miraç Kandili akşamı Sani Konukoğlu Camiinde yaparak daha fazla duanın, şehit olan işçilerimize ulaşsın istedik. Bu çalışmalarımızda bizden maddi ve manevi her türlü desteğini esirgemeyen Sayın Hüseyin Yıldız’a çok teşekkür ediyorum Mevlidin ardından hazırlanan 2 bin 500 kişilik helvayı vatandaşlara ve cami cemaatine dağıtacağız” diye konuştu.

 

Starwood Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Yıldız ise, böyle acıların bir daha yaşanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini, kendi iş yerinde insanın, canın üretimden, kazançtan önde geldiğini; işçi sağlığı ve güvenliği konularında çok hassas olduklarını en ufuk bir riskin bile değerlendirildiğini söyledi. Yıldız, Soma’da yakını olanlara seslenen yıldız orada kalmak istemeyen, İnegöl’e yerleşmek isteyenlere de iş imkânı sağlayacağını belirtti. Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Özbek de maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciye Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diledi. Okutulan mevlidin ardından cami cemaatine ve vatandaşlara helva ikram edildi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00