www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Mahallenin neşe kaynağı oluyor

Mahallenin neşe kaynağı oluyor

İnegöl Yenice Mahallesinde yaşayan engelli bireylerden biri olan Hüseyin Berber (24), mahalle sakinleri ve esnaflarının neşe kaynağı oluyor.

Her gün esnafları dolaşarak onlarla selamlaşan Hüseyin Berber (24), pozitif enerjisi ve sürekli tebessüm etmesi nedeni ile mahalle sakinlerinin adeta neşe kaynağı oluyor.

Konuşma engelli ve yürümekte zorlanan Berber, Yenice Mahallesi Aşağıçayır Sokak´ta her gün mahalleyi kolaçan etmesi nedeni ile ?Bekçi Hüseyin´ olarak da biliniyor.

?MAHALLENİN MOTİVASYON KAYNAĞI?

Berber´in en çok gittiği işletmelerden biri olan ve ajans hizmetleri veren işyeri çalışanı Enes Muhammet Temiz, şu ifadeleri kullandı; ?Hüseyin Mahallemizin sevilen yüzlerinden. Herkes onu gördüğünde mutlu oluyor. Karşıdaki börekçi ablalar olsun, çaprazdaki motorcu abi, bizim dükkanımıza da sürekli geliyor. Uğradığı zaman çay içer, sohbet ederiz, sonra da gider. Hüseyin´i mahalle olarak çok seviyoruz. Hüseyin kardeşimiz konuşamadığı için el hareketleri ile anlaşıyoruz. Bazen bize şakalar yapıyor. Mahalle insanları da onu çok seviyor. Mahallenin motivasyon kaynağı. Bazen insanlar onu dükkanlarına davet ederken, bazen de günlük olarak o herkesi ziyaret ediyor, dükkanına uğruyor?

HÜSEYİN BİZİM İÇİN BAMBAŞKA

Hüseyin Berber´in her gün işletmesini ziyaret ederek börek yediğini belirten mahallenin börekçisi Yusuf Kahraman (44), ?Halimize şükretmemiz lazım. Hüseyin´i gördüğüm zaman kollarımı açıp sarılasım geliyor. Çünkü mahallemizin gülü. Böylelerine sahip çıkmamız gerekiyor. Yarın ne olacağımız belli değil. Her gün Hüseyin´i gördüğümüzde çağırırız. Böreğimizi yer. Onu görünce sarıldığım zaman dünyalar benim oluyor. Hüseyin bizim için bambaşka, mahallemizin gülü? dedi.

Mahallede motosiklet satışı yapan firma sahibi İsmail Ceylan (47) ise, mahalledeki İnsanların Hüseyin Berber´e selam vermeden geçmediğini ifade ederek, ?Hüseyin kardeşimiz mahallenin sevilen bir kardeşi. Çok seviyor insanlar, buradan gelip geçerken Hüseyin´e selam vermeden geçmiyorlar. Hüseyin her gün buraya gelip oturur, çay içer, gelene geçene selam verir. Canı sıkılmaz. Tembel biraz, geç kalkıyor. Bazen okula gitmiyor. Biz hep takip ediyoruz kendisini? şeklinde konuştu.

?BİZİM İÇİN BİR ENERJİ KAYNAĞI?

Hüseyin Berber´in mahallenin sempati duyduğu bir kişilik olduğunu ifade eden mahalle bakkalı Hasan Alemdar, şu ifadeleri kullandı; ?Mahallemizin sempati duyduğu bir kişi. Her gördüğümüzde gülüyoruz, selamlaşıyoruz. Gezmeyi de çok sever. Aşağı yukarı herkese de uğrar. Genelde börekçinin yanında çok takılıyor. Adnan abimizin yanında da çok takılıyor. Mahallemizdeki esnaflara takılıyor. Genelde böyle geçiriyoruz Hüseyin ile günlerimizi. Ayrıca Hüseyin´i her gören gülümsüyor. Bizim için bir enerji kaynağı. Elimizden geldiğince de kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz?

BÖYLE ARKADAŞLARIMIZIN KIYMETİNİ BİLMEK LAZIM

Yenice Mahallesi´nde bisiklet tamirciliği yapan Erdoğan Ulu da, ?Bizim mahallenin yakışıklı delikanlısı. Bazı sağa sola giderken kapıyı açık bırakıyoruz, ?Hüseyin gelen giden olursa takip et kimseyi içeri alma´ diyoruz. Börekçiye gider, karşıdaki komşulara gider, bana gelir muhabbet ederiz. Böylece zaman geçiyor. Böyle arkadaşlarımızın kıymetini bilmek lazım. 18 Yaşında kızım var o da böyle. Bunlara ne verirsen sevinir, ne söylersen sevinir. Çünkü bunların bambaşka bir dünyası var. Akşam oldu mu ben kızımı görmedim mi, mümkün değil duramam. Aynı şekilde Hüseyin´de bizim kendi evladımız gibi geçerli. Böyle arkadaşlara herkesin göz kulak olması lazım. Yani bir şey yaşamasa bile, nasılsın deyip sarılması, öpmesi ile bunlar için bambaşka? dedi.


?Bekçi Hüseyin´ hakkında son olarak konuşan ağabeyi Yaşar berber ise, ?Mahalleli ilgileniyor sağolsunlar, ilgi alakaları güzel. Tabi böyle insanlara tebessüm göstermek gerekiyor. Bunlar bizim her şeyimiz sonuçta, ibret almamız gerekiyor. Normal günlerde Hüseyin´i zaten pek göremiyoruz. Evde fazla durmuyor. Genelde esnafların yanında. Oturuyor yanlarında, çay içiyor, sohbet ediyorlar. Hüseyin okula gidiyor. Okula belirli günler gidiyor. Günde 1 saat kadar ders görüyor orada. Akşam belirli saatlere kadar beni bekliyor. Abim gelsin de yemek yiyip dışarı çıkalım diye bekliyor? ifadelerini kullanarak konuşmalarını sonlandırdı.

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71