MAHKEME SALONU ALMADI

MAHKEME SALONU ALMADI

Şipali Mahallesi´ndeki asker eğlencesinde çıkan olaylarda 1 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan sanıklar hâkim karşısına çıktılar. 16 kişinin yargılandığı dava, Adliye Sarayı´nın konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

11 Nisan 2015 tarihinde Şipali Mahallesi´nde asker eğlencesinde çıkan ve bir gencin yaşamını yitirmesi, 1´i ağır 3 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan olayın sanıkları dün İnegöl Adalet Sarayı´nda ilk kez hâkim karşısına çıktılar.

 

16 KİŞİ YARGILANIYOR

Askere gidecek 20 yaşındaki Onur K. için düzenlenen asker eğlencesinde yaklaşık 100 kişilik grubun karıştığı kavgada 1 kişi ölmüş, 1´i ağır 3 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından İnegöl Jandarma ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda kavgaya karıştığı bildirilen 16 kişi gözaltına alınarak olaydan bir gün sonra adliyeye çıkarılmışlardı. Mahkeme 16 sanıktan 9´u tutuklanmıştı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen 9 gencin, 8´i daha sonra adli kontrol ise serbest kalmışlardı.

 

SANIK VE AVUKATLAR SALONA SIĞMADI

Biri tutuklu 8´i denetimli serbest olmak üzere 16 sanığın yargılanmasına dün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi´nde başlandı. Mahkemenin bulunduğu salon sanık ve avukatları almayacağı için ilk duruşma saat 09.15´te Adliye Sarayı´nın konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

ŞOKA GİRİP BIÇAĞI SALLADIM

Mahkeme heyeti sanıkları tek tek dinledi. Öldürme ve yaralama suçundan yargılanan tutuklu sanık İbrahim Bircan savunmasını yaptı. Eğlence sırasında oyun oynamaya kalktıklarını aktaran İbrahim Bircan, ?Biz oyun oynarkenAdemKacır oturuyordu. O sırada bize doğru küfür etmeye başladı. Bize hem küfür ediyordu hemde yabancılar oynayamaz diyordu. O sırada oyunu bırakıp araca doğru yöneldim. 5 dakika sonra bir anda kavga çıktı. Melih´in yaralandığını gördüm. Adem´in elinden bıçağı almaya çalışanlar oldu. Adem elindeki bıçağı sağa sola savuruyordu. Bende o sırada üzerimde bulunan bıçakla kendimi korumak için sağa sola sallıyordum. O sırada yere düştüm ve başıma çok yakın mesafeden kurusıkı silahla ateş edildi. O sırada şoka girdim ve bıçağı salladım? dedi.

 

?SİZ İNEGÖL ÇİFTETELLİSİNDEN NE ANLARSINIZ?

Sanık Mehmet Koyuncu ise, ?Eğlence sırasında oyun oynarken AdemKacır bize ?Siz İnegöl çiftetellisinden ne anlarsınız´ diyerek küfür etti. Ondan sonra herkes birbirine girdi sopalarla? diye konuştu.

 

ADEM´İN ELİNDE BIÇAK VARDI

Sanık Burak Yavuz, ?Adem küfür ediyordu. Melih çıkan kavgada yaralanmıştı. Adem´in elinde bıçak vardı? dedi.

 

AYIRMAK İSTERKEN 2 KEZ BIÇAKLANDIM

Çıkan kavga arasına sonradan girdiğini aktaran olayda yaralanan sanık Melih Demirbaş ise, ?Ayırmak için girdiğimde iki kez arkamdan bıçaklandım. Bıçaklanınca kavganın olduğu yerden uzaklaşmaya çalıştım?şeklinde konuştu.

 

?ADEM BIÇAK SALLIYORDU?

Savunma yapan Sanık İbrahim T. İse, ?Kavga sırasında Adem ile Melih karşı karşıyaydı. Adem bıçak sallıyordu? dedi.

 

?KİMSENİN BIÇAKLANDIĞINI GÖRMEDİM?

Sanık Mehmet E. İse, ?Kimsenin bıçaklandığını görmedim? dedi.

 

ŞİKÂYEÇİYİM

Öldürülen AdemKacır´ın annesi İmran Kacır ise, ?Herhangi bir kişiyle husumetimiz yoktur. Oğlumu öldürenlerden şikâyetçiyim? şeklinde konuştu.

 

?OĞLUMUN TELEFONUNU SAKLAMIŞLAR?

Öldürülen AdemKacır´ınbabası İskender Kacır ise; ?Her ne kadar sanıklardan bazıları oğlumu tanımadıklarını söyleseler de doğru değildir. Daha önceden ben onları oğlumla birlikte gördüm. Olaydan sonra aldığım bilgilere göre; oğlum Adem eğlenceye davet edildiğinde ?Kurşunlu´dan gelecek olursalar ben gelmem eğlenceye dediği, Onur´un da ?Sadece 4 kişi davet ettiğim´ demesi üzerine oğlum eğlenceye katılmış. Böyle kalabalık bir grubun katılacağını bilseydi oğlum gitmezdi eğlenceye.  Oğlum vefat ettikten sonra üzerindeki telefon yoktu. Kesinlikle onlardan biri telefonu saklamış. Oğlumu öldürenlerden şikâyetçiyim? dedi.

 

ADEM´İN KAFASINDA ŞİŞE KIRDILAR

Tanık Ali T. ise olayı soğukkanlılıkla anttı. Bir anda kargaşa olduğunu söyleyen Ali T. ?İki kişinin Adem´i tek elleriyle tutup duvara yasladığını, Adem´in kafasına şişe vurduklarını gördüm. Tutuklu sanık İbrahim B.´de Âdem´in kafasına şişe attı fakat şişe duvarda kırıldı. 9-10 kişi Âdem´i aralarına almışlardı. Daha sonra Adem yere düştü, yere düşmesine rağmen vurmaya devam ettiler. O sırada İbrahim B.´nin elinde bıçak vardı? diye konuştu.

 

21 OCAK 2016´YA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti Bursa Adli Tıp´tan AdemKacır´la alakalı darp ve yaralama bulgularını ifade eden resmi belgelerin alınması, sanıklardan İbrahim B.´nin tutukluluk halinin devamına, 7 sanığın adli kontrollerinin devamına karar verildi. Mahkeme 21 Ocak 2015 tarihine ertelendi. Sabah başlayan duruşma yaklaşık 8 saat sürdü.

 

1 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ 3 KİŞİ DE YARALANMIŞTI

Şipali Mahallesi´ndeki otopark alanında yapılan eğlence sırasında, Onur Kaya´nın babası 41 yaşındaki Ekrem Kaya, 20 yaşındaki AdemKacır, 22 yaşındaki Selami Tüfekçi ve 23 yaşındaki Melih Demirbaş çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayın ardından yaralılar hastanelere götürülerek tedavi altına alınmıştı. Yaralılardan AdemKacır hayatını kaybetmişti.

 

9 TUTUKLAMA 7 SERBEST

Sabah saatlerine kadar devam eden sorgulama sonucunda 18 yaşındaki M.K., 24 yaşındaki T.K., 30 yaşındaki S.K., 28 yaşındaki İ.T., 20 yaşındaki İ.B., 18 yaşındaki H.K., 18 yaşındaki B.B., 19 yaşındaki B.Y. ve 20 yaşındaki M.E. tutuklanmış, diğer şüpheliler ise serbest bırakılmıştı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07