MAHKEMEDE ARBEDE ÇIKTI

MAHKEMEDE ARBEDE ÇIKTI

İnegöl'de Ocak ayında işlenen ve 2 kişinin öldürüldüğü olayın ilk duruşması yapıldı. Adı cinayete karışan üç kişinin kan donduran cinayetleri anlattığı duruşma öncesi ölenlerin yakınları ile zanlılar arasında arbede meydana geldi.

Geçtiğimiz Ocak ayında İnegöl’de 2 kişinin öldürüldüğü cinayetlerin ilk duruşması dün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Gergin bir ortamda başlayan duruşmada salon, ölenlerin yakınları ve sanıklar arasında çıkan sözlü atışmayla bir anda savaş alanına döndü. Mahkeme başkanının talimatıyla salon polisler tarafından güçlükle boşaltıldı.

 

MAHKEME BOŞ SALONDA DEVAM ETTİ

Salonun boşaltılmasının ardından mahkemeye devam edilirken, cinayete karıştıkları belirlenen Kadir Güney, Ali Mete ve İlker Atış mahkeme salonuna yeniden getirildi. Savcılık makamının talebi üzerine Ali Mete ve Kadir Güney’in etki altında kalmaması için İlker Alkış yeniden salonun dışına alındı.

 

CİNAYETİ VE CESEDİ YAKMASINI İZLEDİM

İlk olarak söz alan sanık Ali Mete cinayet anlarını anlattı. 5 kişi gittikleri Bilecik yakınlarında ormanlık alanda alkol ve uyuşturucu madde aldıklarını belirten Mete, “Sabri Öztürk’ün İlker Alkış’a uyuşturucu satışından borcu olduğunu biliyorduk. Sabri Öztürk wc ihtiyacını karşılamak için kalktığında İlker Alkış’ta arabaya giderek bagajda bulunan tüfeği aldı ve Sabri Öztürk’e ateş etti. Öztürk, kanlar içerisinde yerde kaldı. Daha sonra yanımızda bulunan Kadir Güney ile Ferhat Yavuz’a zorla çalı toplattı. Toplanan çalılar cesedin üzerine konuldu ve İlker Alkış çalıları yakarak cesedi ateşe verdi. Ben olayın şokunda arabanın arkasında olanları izliyordum. Olay yerinden ayrıldığımızda İlker Alkış bizi tehdit ederek, olayı anlatmamız halinde bizi de öldüreceğini söyledi. Daha sonra beni eve bıraktılar” dedi.

 

ZORLA TÜFEĞİ VEREREK ATEŞ ETMEMİ İSTEDİ

Sabri Öztürk cinayetinin ardından 1 gün sonra öldürülen Ferhat Yavuz cinayetini de anlatan Mete, “İlk cinayetin ardından 1 gün sonra 4 kişi yeniden buluştuk ve Bilecik yakınlarında ormanlık alana gittik. Burada yeniden alkol ve uyuşturucu almaya başladık. Ancak ben uyuşturucu kullanmadım, sadece alkol alıyordum. Alkol aldığımız sırada İlker Alkış aniden kalkarak araca yöneldi ve bagajdan av tüfeğini alarak yanımıza geldi. Yanımıza geldiğinde Ferhat Yavuz’a vurdu. Ardından diz çökerek kıyafetlerini çıkartmasını istedi. İlker, yerde diz çökmüş halde bekleyen Ferhat’ı sırtından vurdu. Sonra silahı bana vermek istedi, ancak ben almayınca Ferhat Yavuz’u öldürmesi için tüfeği Kadir Güney’e verdi. Kadir Güney tetiğe bastı ancak tüfek ateş almadı. Bunun üzerine İlker Alkış tüfeğin mekanizmasını ayarlayarak Ferhat’ı kafasından vurdu ve öldürdü” şeklinde konuştu.

 

TETİĞİ ÇEKTİM AMA TUTUKLUK YAPTI

Ali Mete’nin ardından söz verilen Kadir Güney ise Ali Mete’nin bazı ifadelerini doğrularken her iki cinayette de bagajdan silahı getirenin Ali Mete olduğunu iddia etti. Güney, Ali Mete’nin İlker Alkış’ın tehdidi sonucu tüfeği bagajdan getirdiğini söyledi. Olay anında İlker Alkış’ın Ferhat Yavuz’u öldürmesi için tüfeği kendisine verdiğini ve tetiği çektiğini fakat tüfeğin tutukluk yaptığını itiraf etti.

 

SAVUNMAMI BİR SONRAKİ CELSEDE YAPACAĞIM

Kadir Güney ve Ali Mete’nin ifadelerinin ardından cinayetleri işlediği iddia edilen İlker Alkış salona yeniden alındı. Alkış, susma hakkını kullanacağını ve savunmasını bir sonraki celsede yapacağını söyledi.

 

HARAÇ VERMEDİĞİM İÇİN OĞLUMU ÖLDÜRDÜ

Mahkemede müşteki olarak söz verilen maktul Ferhat Yavuz’un babası Zeki Yavuz da davaya katılarak her 3 sanıktan da şikâyetçi oldu. Zeki Yavuz, İlker Alkış’ın oğlunu kendisine haraç vermediği için öldürdüğünü iddia etti.

 

TUTUKSUZ YARGILANMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşmanın ardından ise Ali Mete’nin avukatı, müvekkilinin cinayetleri işlemediğini söyleyerek tutuksuz yargılanmasını talep etti ancak sanık avukatının bu talebi mahkeme başkanı tarafından ‘kaçma süphesinin bulunması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalabileceği’ göz önünde bulundurularak reddedildi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00