www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Makamlar çocukların oldu

Makamlar çocukların oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları töreninde Belediye Başkanı Alper Taban, makamını bir süreliğine TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Melis Aytürk´e teslim

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında temsili makam devri töreni için İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Zengin, TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Fikret Kılıç ve okul öğretmenleri eşliğinde 2. sınıf öğrencisi Melis Aytürk Belediye Başkanı Alper Taban´ı makamında ziyaret etti.

?Sevgisiz ve Merhametsiz bir Belediyecilik olamaz?

Sıcak ve samimi havada geçen temsili makam devir teslim töreninde, Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Melis Aytürk, Başkan Taban´dan makamı devralıp günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı.

Aytürk, ?Bizlerin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor ve bu bayramı bize armağan eden Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Ayrıca benim şahsımda makamını tüm çocuklara devreden Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban´a da teşekkürlerimi sunuyorum. Bildiğiniz gibi kendisi yakın zamanda yapılan seçimi kazanarak ilçemizin belediye başkanı oldu. Kendilerini kutluyor ve görevlerinde sonsuz başarılar diliyorum. Öğretmenimiz bizlere hep şunu söylemiştir; ´Belediyeler şehrin kalbidir. Eğer kalp iyi çalışırsa tüm organlar iyi çalışır. Kalp, sektelerse tüm organlar hastalanır.´ Dediğinde bizler de kendisine neden beyin değil de kalbe benzettiğini sorduğumuz da ?Sevgisiz ve merhametsiz bir belediyecilik´ olmaz demiştir. Belediyecilikte insanı, hayvanları, tarihi, sanatı ve yaşadığın şehri sevmek esastır. Ben de işine sevgisini, merhametini ve kalbini koyan tüm belediye başkanlarımızı yürekten selamlıyor, yüce meclisimizin 99. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum.?

Fen İşleri Müdürüne Yeni İnegöl Talimatı

Açıklama sonrası yeni Belediye Başkanı Melis Aytürk, İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yakup Can´ı arayarak Yeni İnegöl bölgesi olarak nitelenen Baykoca Mahallesine ne gibi sosyal tesislerin yapılacağı konusunda bilgi aldı. Aytürk daha sonra  Yeni İnegöl´e sosyal donatı alanının kazandırılması noktasında Fen İşleri Müdürüne talimat verdi.

23 Nisan Bayramı Kutlu Olsun

Melis Aytürk´ün heyecanına ortak olan Belediye Başkanı Alper Taban´da  yapmış olduğu konuşmada, ?Bugün 23 Nisan temsili makam devrini gerçekten coşku ve heyecanla yaşıyorum. Çok kıymetli öğrencimiz TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 2.sınıf öğrencisi Melis Aytürk. Kendilerine bugün temsili olarak koltuğu devrettik. Kendilerine işlerinde kolaylıklar diliyorum. Kendilerini tebrik ediyor ve kutluyorum. Tabi ki yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin (TBMM) kuruluşunun 99. yıldönümünü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Bizleri bugünlere ulaştıran, getiren bu bayramı bizlere ve çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, hürmet ve minnetle anıyorum. Şehrimiz de ve ülkemizde 23 Nisan´ı dolu dolu kutlayacağız. Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını kutluyorum. Çocuklarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Onlara yeni yeni imkanlar ve fırsatlar sunarak bu şehrin bundan sonraki gelişiminde de onlarında mutlak surette katkılarının olması adına çocuklarımıza belirli fırsatlar sunmak istediğimizi buradan özellikle belirtmek isterim.?

?Fikirlerinize talibiz?

Çocuklarımızı her fırsatta dinelemeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Taban, ?Çocuklarımızın hayalleri çok büyük. Onların hayallerinden, geniş dünyalarından ve farklı bakış açılarından bende şehrim adına güzel kazanımlar elde etmek istiyorum. Onların fikirlerine talibiz. İnanıyorum ki onarın sunacağı fikirler ile İnegöl´ümüz fark ortaya koyacak bir şehir haline gelecektir. Tüm çocuklarımızsa çağrıda bulunuyorum şehrimiz adına İnegöl´ümüz adına lütfen düşünün ve bizler için fikirler üretin. Fikirlerinizi bizlerle paylaşın. Son olarak tüm çocuklarımızın 23 Nisan bayramını kutluyor, hepsini en içten kalbi duygularımla selamlıyorum? dedi.

Makam devir teslim töreni sonunda Belediye Başkanı Alper Taban, kısa süreliğine makamını devrettiği Melis Aytürk´e satranç takımı hediye etti. Melis Aytürk de Başkan Taban´a çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundu.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36