www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MAKASI KAPATMAYA ÇALIŞIYORUZ

MAKASI KAPATMAYA ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Biz iktidar olamadığımız döneme kadarki makası kapatmaya çalışıyoruz."dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Babasultan Barajı’nı ve üniversite öğrencilerine yerleşim konusunda büyük kolaylık sağlayacak olan Kredi ve Yurtlar Kurumu inşaatını yerinde inceledi.

 HOCAKÖY’DE PROJE SON AŞAMADA

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan milletvekili Şahin, İnegöl ovası sulama projesinde çalışmaların sürdüğünü, Kredi ve Yurtlar Kurumu inşaatında da çalışmaların yüzde 70 oranında tamamlandığını açıkladı.

 Şahin, Hocaköy içme suyu projesine ilişkin ise, “Yaklaşık 28 milyon metreküp suyu tutacak ve İnegöl’e Uludağ’ın temiz kar sularını içme suyu olarak sağlayacak Hocaköy İçme Suyu Barajı’nda projelendirmenin son aşamasına gelindi. Kalkınma Bakanımız ile projeyi görüştüğümde onaylayacağına dair bize söz verdi. İnşallah Orman ve Su İşleri Bakanımızın onayının ardından, Hocaköy içme suyu projemizi 2015 yılında ihale edilmesi için çalışma başlayacak."diye konuştu.

 AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, dün İnegöl’e gerçekleştirdiği ziyaret esnasında çalışmaları süren ve bittiği andan itibaren İnegöl’e büyük bir rahatlık yaşatacak olan projeleri yerinde inceledi.

 4 BİN HEKTARDAN FAZLA ARAZİ SULANACAK

Babasultan Barajı’nda gerçekleştirilen incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “İnegöl ovası ve tarımı için çok önemli olan, yapımı yıllardır yılan hikayesine dönen ve AK Parti hükümetleri ile yapımı hızlanarak 2010 yılında tamamlanan Babasultan Barajı’nın gövdesindeki suyu yer altındaki hatlarla İnegöl ovasıyla buluşturacağız. Nisan ayında ihalesini yaptık ve müteahhit firma çalışmalarını yürütüyor. Bugün baraj gövdesi alanını ve kazı alanlarını inceledik. Müteahhit firma çok güzel çalışıyor. 20 kilometrelik bir ana hat üzerinden Ortaköy’e kadar gidecek boru hattımız var. Tarım arazilerine uzanacak 120 kilometre uzunluğunda şebeke hattımız var. 800 tane sulamayı alabileceğimiz çıkış noktamız var. Bu projede DSİ ve Orman Bakanlığı’mız aracılığı ile Şehitler mevkisinde bin 100 dönüm alanı da çalışma kapsamı içerisine aldık. 650 metre yukarıya suyu pompayla basarak depolayıp Şehitler bölgesine de su vermiş olacağız. 4 bin hektardan fazla tarım arazisi sulanmış olacak. Bu konuda 30 milyon TL bir harcama yapacağız. Yıllardır bekleyen proje hayata geçti ve 2015 yılı sonunda projeyi tamamlayarak, 2016 yazında toprağı su ile kavuşturacağız. Bu tür çalışmalar yavaş yavaş ilerliyor. Arazilerden geçerken kamulaştırma ödüyoruz. Bu konuda DSİ yetkilileri özverili şekilde çalışıyorlar. Yaşanan sıkıntılarda bir bir çözülüyor ve sorunsuz bir şekilde ilerliyoruz. İnşallah 2 sene sonra Babasultan’daki 20 milyon metreküp kar suyu İnegöl ovasının tarımına hizmet edecek ve ürünümüz ile gelirimiz artacak. Sulu tarımla beraber ürün çeşitliliğimiz artacak. İnegöl’de hayal edilemeyecek projeleri hep beraber gerçekleştiriyoruz” dedi.

 HOCAKÖY’DE PROJE SON AŞAMADA

Hocaköy içme suyu projesi hakkında konuşan Şahin, “Yaklaşık 28 milyon metreküp suyu tutacak ve İnegöl’e Uludağ’ın temiz kar sularını içme suyu olarak sağlayacak Hocaköy İçme Suyu Barajı’nda projelendirmenin son aşamasına gelindi. Kalkınma Bakanımız ile projeyi görüştüğümde onaylayacağına dair bize söz verdi. İnşallah Orman ve Su İşleri Bakanımızın onayının ardından Hocaköy içme suyu projemizi 2015 yılında ihale edilmesi için çalışma başlayacak. Bu proje ile beraber Süleköy, Gülbahçe ve Hocaköy’deki arazilerde kamulaştırma alanları belli olacak. Hedefimiz en kısa sürede İnegöl’ü tertemiz içme suyu ile buluşturmak olacak. Bunun mutluluğunu ve bereketini yaşıyoruz. AK Parti olarak hizmet etmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

HER ALANDA KAMU HİZMETLERİNİ KAZANDIRIYORUZ

Hüseyin Şahin daha sonra Uludağ Üniversitesi İnegöl yerleşkesi arkasında yapımına devam edilen Kredi ve Yurtlar Kurumu binasını inceledi. Şahin, “İnegöl’ümüze her alanda ulaştırma, sağlık, eğitim, turizm, tarım olmak üzere her alanda kamu hizmetlerini kazandırmaya çalışıyoruz. Sabah, İnegöl tarımına hizmet edecek olan Babasultan Barajı’nda çalışma yaptık. Yine bugün İnegöl’ün eğitim öğretiminin yanı sıra Türkiye’nin eğitim öğretimine hizmet verecek 500 kişilik öğrenci yurdunu gezdik” diye konuştu.

 YURDUN YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI

Yapımı süren yurdun yüzde 70 nispetinde tamamlandığını belirten Şahin, “Mart ayına kadar bitecek. Yeni eğitim öğretim sezonunda da hizmete başlayacak. İnegöl’e gelecek çocuklarımıza hazırlıyoruz. Meslek Yüksekokulu Müdürümüzle birlikte mobilya atölyelerini de gezdik. Mobilya atölyeleri önceden binanın altındaydı. Çilek Mobilya’nın çok değerli sahipleri ve yöneticileri, okulumuzla ilgilenerek depoların olduğu alanı rehabilite ederek atölyelerin o kısma geçmesine vesile olmuşlar. Kendilerine müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.

 ŞAHİN’DEN İŞADAMLARINA DESTEK ÇAĞRISI

Mobilyacılara seslenerek konuşmasını sürdüren Şahin, “Sanayicilerimiz yetişmiş eleman konusunda sıkıntı çektiklerini her toplantıda ifade ediyorlar. Gazetelerin eleman ilanları ile dolu olduğunu da biliyoruz. Memba burası. Teknik Lisemiz ve Yüksekokulumuz… Biz iktidar olamadığımız döneme kadarki makası kapatmaya çalışıyoruz. İşadamlarımıza ve hayırseverlere de ihtiyacımız var. İşadamlarımız bu iki depoyu onararak kendi ihtiyaçlarına uygun hale getirip binamızı tamir ederek, makine ve teçhizat konusunda da destek versinler” dedi.

 Şahin, erkek öğrencilere yönelik Kredi Yurtlar Kurumu’nun kiralama yöntemi ile yurt ihtiyacını gidermeye çalışacağını sözlerine ekledi.

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19