Makina ve Metal Sektöründe Bayan Eli

Makina ve Metal Sektöründe Bayan Eli

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı´yla (İEP), İnegöl sanayinin öncü kuruluşlarından CANMAKSAN Müh. Mak. Ltd. Şti.´de işe başlayan Ayşe Öztürk, CNC makinalarında çalışarak, ağır sanayide bile bayan istihdam edilebileceğinin güzel bir örneği oldu.

Program kapsamında CNC bölümünde çalışan Ayşe Öztürk, programın süresi dolduktan sonra CANMAKSAN tarafından istihdam edilerek 10 aydır çalışmalarına devam ediyor.

 BAYAN İSTİHDAMININ ÖNCÜ FİRMALARINDANIZ

İŞKUR İnegöl İlçe Müdürlüğü´nün son derece önem vererek yürüttüğü program kapsamında bayan istihdamının ön planda olduğunu söyleyen CANMAKSAN Genel Mdr. Yard. Ozan Can, ?İşletmemizde bütün çalışanlarımızın iş güvenliğine uygun, sağlıklı ve güvenli koşullarda çalışmalarına son derece özen göstermeye çalışıyoruz. Özellikle yeni nesil kuşağının eğitimine önem veriyoruz. Her yıl genç arkadaşlarımıza çeşitli uzmanlık alanlarında eğitimler vererek iş hayatına atılmalarında destek olmaya çalışıyoruz. Bunların yanında bayan istihdamının da öncü firmalarındanız. Ağır sanayi diyebileceğimiz makina üretiminde bile bayan arkadaşlarımızın çalışabileceğini bünyemizde çalıştırdığımız operatör ve mühendislerle göstermiş olduk. İŞKUR İEP ile eğitim verdiğimiz arkadaşlarımızın özverili çalışmalarından son derece memnun kaldık ve program süresi bitiminde kendilerini ekibimize dâhil ettik. Bu yönde istihdam çalışmalarımız İŞKUR´la birlikte devam edecektir. Bu vesile ile asil ve çalışkan Türk kadınının 8 Mart dünya kadınlar gününü de kutlarım? dedi.

 EKMEĞİMİZİ DEMİR VE METALDEN ÇIKARTIYORUZ

Ayşe Öztürk ise yaklaşık 1 yıldır metal sektöründe çalıştığını söyleyerek, ?Açıkça ilk dönemlerde biraz yapabilirmiyim diye korktum.Bunun sebebidaha önce bu işi yapmamam ve bu sektörün biraz daha ağır görünüm vermesiydi.Fakat arkadaşlarımızın yardımı ve benim istekli olmam sorunların üstesinden gelmeme yardımcı oldu.Bu bir anlamda Türk kadınının isterse neler yapabileceğinin göstergesidir.Kısaca biz bu sektörde ekmeğimizi demir ve metalden çıkartıyoruz ve bundan dolayı hem oldukça mutluyum hemde gururluyum? ifadelerini kullandı. 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32