www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MALÇOK; ÜYELERİ YOLDAN ÇEVİRDİLER

MALÇOK; ÜYELERİ YOLDAN ÇEVİRDİLER

Cumartesi günü yapılan Terziler Odası genel kurulu, yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeni ile ertelendi.

 

İnegöl Terziler Odası’nın Cumartesi günü yapılacak olan olağan genel kurulu iptal edildi. Esnaf sarayında yapılacak kongrede mevcut Başkan Selim Malçok ve Zeki Bayram’ın aday olacağı öğrenildi. Ancak kongre yeterli üyenin katılmaması nedeni ile yapılamadı.

 

161 ÜYEDEN 157’Sİ KATILDI

12.00’da başlayacak olan kongrede Yüksek Seçim Kurulu görevlileri tarafından yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bir hafta sonrasına ertelendi. YSK yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; “Odanın seçime katılacak genel kurul üyelerini belirleyen listesinde yazılı 161 üyeden ancak 157 üyenin geldiği tespit edilerek; 5362 sayılı esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşları kanununun 45’inci maddesinde ön görülen yarıdan fazla çoğunluğunun sağlanamadığı anlaşılmıştır. İki toplantı arasında bulunması gereken 5 gün süreye uygun yapılan ilan gereğince toplantı tehir olunarak 11.01.2014 günü saat 12.00’da yapılacaktır.”

 

“VATANDAŞIN İRADESİNE ENGEL OLDULAR”

Kongrenin ertelenmesi üyelerin de tepkisini çekti. Kongreye davetli olarak katılan Bursa Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, kongrenin tehir edilmesine ilişkin bir açıklama yaptı. Arif Tak, Esnaf ve Sanatkarlar yasasına göre ilk genel kurulda üyenin tümünün yüzde 51’inin katılması gerektiğini belirterek; “Bu sayıyı bulamadığın zaman ikinci genel kurula ertelenir. Dolayısıyla burada 4 kişi eksiklik olduğundan dolayı ertelendi. Ama 1 saatte beklenmiş oldu. Bu yasaya uygun bir hareket, sıkıntı yok. Ama muhalefet yapan birkaç arkadaşımız engelleme yaptılar. Aslında onların yaptığı engelleme de suç. Vatandaşın kendi iradesine engel oldular. Tabi bir sonraki toplantıda tedbirler alınır, bunlara fırsat verilmez. Vatandaşın iradesini elinden almış oluyorsun. Bir binaya girmek istiyorum, sokmuyorlar gibi. Ama neticede aynı odanın esnafları. Birlikte bir araya gelip bu işi çözerler diye düşünüyorum. İkinci genel kurulda ise üyelerin hepsinin gelmesine gerek yok. Yönetim ve denetim kurulunun 5 katı, yani 55 kişi katıldığı zaman genel kurul yapılabilir” dedi.

 

İNSANLARI YOLDAN ÇEVİRİP SEÇİM YOK DEDİLER

Terziler Odası Başkanı Selim Malçok ise kongreye gelen üyelere yönelik bir konuşma yaptı. Malçok, “Yeterli çoğunluluğu sağlayamadığımızdan dolayı kongremiz iptal oldu. Keşke gönül isterdi ki karşı tarafta bugün çıkıp seçim yapsaydı. Ama insanları yoldan çevirip de seçim yok diyerek demokratik haklarını kullanmış oldular. Demek ki önümüzdeki haftaya bıraktılar kendilerini. Bugün bu kadar insan buraya gelmişse, ben haftaya da bizi ve yönetimimizi yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum. Önümüzdeki hafta inşallah zaferle daha güçlü çıkacağız buradan” açıklamalarında bulundu.

 

Tehir edilen kongre, 11 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 12.00’da aynı salonda gerçekleştirilecek.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19