MALKAÇ, İSMAİL DOĞAN´A ATEŞ PÜSKÜRDÜ; ?MOSDER HADDİNİ BİLMELİ?

MALKAÇ, İSMAİL DOĞAN´A ATEŞ PÜSKÜRDÜ; ?MOSDER HADDİNİ BİLMELİ?

MOSDER Başkanı İsmail Doğan´ın MOSFED´e savaş açmasının ardından yaşanan polemiğe MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç´da katıldı.

 

Mobilya sektörünün iki kuruluşu MOSDER ile MOSFED arasındaki anlaşmazlık nedeniyle MOSDER Başkanı İsmail Doğan ve MOSFED Başkanı Ahmet Güleç arasında yaşanan söz düellosuna MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç da dâhil oldu.

?ŞİDDETLE KINIYORUM?

Yaptığı yazılı açıklamasında MOSFED Başkanı Ahmet Güleç´e destek veren Malkaç, ?Yıllarca mobilya sektörünün başarısı için elini taşın altına koymuş, zamanını ve parasını harcamış bir kişiye yapılan suçlamaları şiddetle kınıyorum? dedi.

 

?HERKES HADDİNİ VE YERİNİ BİLMELİ?

Ahmet Güleç´in gerek vizyonu ve gerekse de enerjisiyle sektöre ciddi katkılar sağladığını anlatan Malkaç, ?Sanırım İsmail Doğan beyefendi bugün MOSDER´in varlığının kimler ve hangi firmalar sayesinde olduğunun bilincinde değil. Bugün çıkmış ?Biz büyüğüz, küçükler bizi dinlemeli´ diyormuş. Bize göre büyük firma; küçük olmasına rağmen uluslararası arenada mobilya pastasından pay almak için savaşan ve metrekaresine 105 dolar veren kişidir. Büyüklük ?En büyük alanı ben isterim ve 40-50 dolardan fazla vermem, küçükleri de sokmam´ diyen anlayış değildir.Herkes haddini ve yerini bilmeli? şeklinde konuştu.

 

BÜYÜMEYİ MÜTEVAZI FİRMALARA BORÇLULAR

Türk mobilyasına en büyük katkıyı küçük ölçekli firmaların verdiğini iddia eden Malkaç, ?Gerek kalitesiyle gerekse de modelleriyle Türk mobilyasını dünyaya tanıtan o küçümsenen firmalardır. O küçümsenen firmalar sayesinde ülkemize binlerce profesyonel alıcı geldi veİsmail Doğan unutmasın ki bugünkü o büyümesini o küçük ama mütevazı firmalara borçlu? diye konuştu.

 

ELEŞTRİ DEĞİL İCRAAT YAPIN

?Biz onlardan eleştiri değil icraat beklerdik? diyerek sözlerine devam eden Malkaç, ?Bakın İnegöl´de bizler Türkiye´nin en büyük mobilya AVM´sini kurduk. Bu örnek projenin bir benzerini fuar alanı yapmak için çabalasaydılar keşke. Kendini büyük görenler bu bölünmeden rahatsız olduklarını söylemişler. O zaman çok paraları varsa dünya standartlarında uluslararası bir fuar merkezi yapsalarmış, niye yapmamışlar yada niye ön ayak olmamışlar??ifadelerini kullandı.

 

DOĞAN´IN ÇIKIŞI KORKUSUNDAN KAYNAKLANIYOR

MOSDER Başkanı İsmail Doğan´ın son çıkışlarının olası korkulardan kaynaklandığını da öne süren Malkaç, ?Sanırım kendilerini bir telaş sardı. Güç kaybı yaşamaktan endişeleniyorlar. İSMOB´un geleceğinden kaygıları var. İMOB´un gölgesinde kalma stresi sarmış kendilerini. Ama merak etmesin küçümsediği firmalar sayesinde Türkiye´de mobilya sektörü büyümeye devam edecek. Bizlerin sayesinde onlarda bu pastadan payını alacak. Çünkü biz gelecekten ümitliyiz. Çünkü o gücü ve o inancı kendimizde ve devletimizde görüyoruz? dedi.

 

KİM KÜÇÜK KİM BÜYÜK GÖRECEĞİZ

MOSFED´in ülke genelindeki mobilya derneklerinin oluşumuyla oluşan büyük bir çatı haline geldiğini de anlatan Malkaç, ?Önümüzdeki süreç her şeyi ortaya çıkaracak. Kim haklı kim haksız, kim büyük kim küçük görecek.Ama şu anda sektörün en önemli sorunu bu değil. Sektörel anlamda daha öncelikli şeyler var. Ben isterdimki MOSDER sektördeki büyümeye katkı sağlayacak çalışmalarla gündeme gelsin? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07