Manavlar Tek Vücut

Manavlar Tek Vücut

İnegöl´de bir süredir iki dernek çatısı altında faaliyet gösteren İnegöl Manav Türkleri birleşme kararı aldı.

İnegöl´de kurulduğu günden beri ses getiren organizasyonlara imza atan İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği, yaşanan kırgınlıklar nedeniyle bölünme yaşamıştı.

Yaşanan bölünme sonrası uzun süre iki dernek çatısı altında faaliyet gösteren İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği ve İnegöl Yerel Kültür Derneği önceki akşam yapılan istişare toplantısı ile birleşme kararı aldı. Buna göre İnegöl Yerel Kültür Derneği feshedilerek, yönetiminin ve üyelerinin İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği´ne geçişi sağlanacak.

YENİ KONGRE YAPILACAK MI?

İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği´nin isminin ise İnegöl Manav Muhacir Yörük Derneği olarak değiştirileceği öne sürülüyor.Dernek fesih işleminin ardından yeni bir kongre yapılması da gündemde olan konular arasında yer alıyor.

BİR VE BERABER OLMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK

Konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, ?İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği ve Yerel Kültür Derneği yönetim kurulları ile birlikte yaptığımız istişareler sonucu,Ertuğrul Gazi´nin,Hayme Ana´nın torunları olarak,bir ve beraber olmaktan başka bir çare olmadığı sonucuna ulaşarak,kutlu yolculuğa birlikte yürüme kararı aldık.Manav-Yörük-Muhacir camiasına hayırlı olsun.Allah yolumuzu ve hizmetlerimizi daim eylesin.Bir ve beraber olma yolundaki çabalarından dolayı Yerel Kültür Derneği yönetim kuruluna ve Manavlar Derneği yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ederim? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTA



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32