MANAVLAR KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

MANAVLAR KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

Geçtiğimiz hafta genel kurulunu yapan İnegöl Manavlar Derneği, ilk protokol ziyaretini Kaymakam Durmuş Gencer’e yaptı. Ziyarette konuşan Kaymakam Gencer, kültür derneklerinin önemine değinerek “Kültür derneklerimiz, geçmişten günümüze kültürüm

Genel kurulunu yapan İnegöl Manavlar Derneği dün protokol ziyareti çerçevesinde ilk ziyareti Kaymakam Durmuş Gencer’e yaptı. Ziyarette konuşan Kaymakam Gencer, Kültür derneklerinin önemine değinerek, “İnegöl’de bu anlamda zengin bir kaynak var. Bursa Osmanlı’ya kuruculuk yapmış. İnegöl’ün de bu noktada önemli bir işlevi olmuş. Osmanlı’nın gelişiminin, yükselişinin, bir imparatorluk olmasının temel kökü ve enerjisini burada başlatmış. Bursa bu misyonunu ve vizyonunu Türkiye Cumhuriyeti döneminde de devam ettirmiş. Bursa ve bunun yanında İnegöl üreten, gelişen ve hızla büyüyen şehirler. Burada tarihi gerçeklerle birlikte İnegöl’ümüz geçmişte Kafkaslardan, Balkanlardan göç almış. Şimdilerde Türkiye’nin dört bir yanından göç almayı sürdürüyor. Burası kültürel anlamda bir hazinedir. Herkes dostçasına, kardeşçesine yaşıyor. Manavlar Derneğini tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.  

İnegöl Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz da İnegöllü manavlar olarak kültür ve göreneklerini yaşatmaları anlamında bir takım çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50