MANAVLARDAN BİRLİK YEMEĞİ

MANAVLARDAN BİRLİK YEMEĞİ

İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu tarafından birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirmek adına Royal Hotel´de yemek programı düzenlendi.

 

İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından önceki akşam Royal Hotel´de birlik ve beraberlik yemeği düzenlendi. Yemeğe; Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Dinçer Akyel, bazı oda ve dernek başkanları, mahalle muhtarları ile İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri katıldı.

 

?5 YIL İÇİNDE EN GÜÇLÜ DERNEK KONUMUNA GELDİK?

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Erdoğan Kızmaz, ?Manavlar Derneği İnegöl´de 2000 yılında kurulduve kurucu başkanımızda Fedai Kurt´tur. 2010 yılında derneği devraldığımızda o günkü şekliyle 5 kişilik bir yönetim kurulumuz vardı. Hemen yönetim kurulu oluşturup 12 Kasım 2010 yılında bu derneği 2 poşet evrakla teslim aldık. O günden bugüne 5 yıllık bir süre geçti. Bu 5 yıllık süreçte biz Manavlar Derneğini İnegöl´de, Bursa´da nereden nereye geldiğini sizlerle paylaşalım istedik. Yani mutluluğumuzu paylaşalım istedik. 5 yıl önce İnegöl´de Manavlar Derneği dendiğinde manav ve sebzecilerle uğraşan bir dernekti. Derneği devraldıktan sonra 12 Şubat 2011´de Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda 20-25 kişiyle kongremizi yapmıştık. Oradan yola çıktığımızda ?Kimsiniz?´diyorlardı. Bizde anlatmaya çalışıyorduk. 5 yılda 4 tane dernek yeri değiştirerek çeşitli çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Bugün inanıyoruz ki bir siyasi iktidar olsaydık ve 5 yılımızı değerlendirseydik yüzde 100 başarı verirdiniz. Çünkü gerçekten derneğimizi 5 yıl içinde İnegöl´ün en tanınır, algı yönünden en güçlü derneği konumuna getirdiğimizi düşünüyorum. Biz İnegöl´de 250 bin kişiyle beraber bu güzellikleri yaşamak istiyoruz. Çünkü her zaman söylediğimiz gibi bizler bu topraklar için canlarını seve seve veren dedelerimizin torunlarıyız. Başka vatan yok, başka bayrak yok. İdealimizde ezanlar susmasın, bayrak inmesin. İnşallah bu amacımız ve hedefimizde en güzel şekilde gerçekleşecektir. Ben bu gecenin gerçekleşmesinde ve derneğimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

 

?BÜYÜK TÜRKİYE OLMAK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ?

?400 Yörük çadırından bir imparatorluğa ulaşan büyük medeniyetin varisleri sizlersiniz?ifadeleriyle konuşmasına başlayan Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Dinçer Akyel ise, ?Osmanlı Devleti´ni kuran anne Hayme Ana. Domaniç´in Çarşamba Köyü´nde meftun bulunan Ertuğrulgazi´nin annesi, Süleyman Şah´ın eşi, Osmangazi´nin babaannesi göç zamanı gelince diyor ki; ?Oğul yeter, artık göç etmekten bıktık. Burası bizim vatanımız olsun. Köklerimiz kara toprağın derinliklerine kök salsın, kollarımız tüm İslam coğrafyasına uzansın, devletimiz burası olsun´ diyor ve Osmanlı Devleti´nin temelleri Domaniç´in Çarşamba Köyü´nde atılıyor. Yörük olmak, Manav olmak, Türkmen olmak, Gürcü olmak, Arnavut olmak, Kürt olmak, Laz olmak bütün bu değerlerle birlikte büyük Türkiye olmak için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde sonuna kadar devam edecektir. Bizler İnegöl´ümüzle, Bursa´daki 17 ilçemizle, Kütahya, Bilecik, Söğüt, Domaniç, İstanbul Zeytinburnu´ndaki şubemizle, Sivas´taki temsilciliğimizle, Antalya´daki şubemizle Yörük Türkmen Federasyonları artık inşallah bundan sonra Türkiye´nin geleceğinde daha etkin ve daha güçlü bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu hiçbir zaman için bozmayacağız. Asla hiç kimsenin ayağına çelme takmayacağız. Bizler bu ülkenin kurucu unsurlarıyız. Biz bu topraklarında, Anadolu´nun çeşitli kentlerinden gelerek burada yaşamlarını sürdüren herkese bağrımızı açtık. Her şey gelip geçicidir ama baki olan bir tek devletimizdir, sancağımızdır, al bayrağımızdır? Bu güzel günde birlikte olmamıza vesile olan İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanımız Erdoğan Kızmaz´a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. İnşallah bu toplantımızın daha büyüğünü Bursa´da yapacağız. Bizim en büyük idealimiz Türkiye´nin güçlü bir iradeyle idare edilmesidir. Allah´a hamd olsun güçlü bir Cumhurbaşkanımız ve Yörüklerin, Türkmenlerin içinde çıkarttığı, hiç kimseyi ayırmayan bir Yörük Türkmen beyi var, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu var? şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE´Yİ KALKINDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

1 Kasım´da AK Parti´ye verilen destekten dolayı herkese teşekkür eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, ?Türkiye´nin ortalamasının çok çok üzerinde, yüzde 70,40 oy veren bütün hemşerimize, vermeyen bütün hemşerilerimizi de içine katarak şükranlarımı sunuyorum. Şu günlerde hükümetimizin kurulma çalışmaları var. Pazartesi günü görevli olarak Ankara´ya gittim. 4 gündür oradaydım. Orada yapılan çalışmalarda Salı günü yemin merasimi, akabinde hemen hükümetimiz kurulacak ve tek başına milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşallah 4 yıllık süreçle Türkiye´mizi büyütmeye, kalkındırmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz. Burada toplanmamızın sebebi birliğimizin, beraberliğimizin bir nişanesi olarak, dosta güven, düşmana korku vermek. Çünkü biz birlikte güçlüyüz. Hep beraber güçlüyüz. Derneğimizin düzenlediği aşure programında gençlerimizin ve ilçemizde yaşayan insanların coşkulu kalabalığıyla güzel bir aşure gecesi kutlamıştık. Ben emeği geçenleri yürekten kutluyorum. İnşallah daha güzel çalışmaları bizlerinde desteğiyle derneğimiz yapmaya devam edecek. Hedefimiz güçlü ve lider bir Türkiye. Ben gecemizin hayırlara vesile olmasını, birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun temenni ediyorum? diye konuştu.

 

MANAVLAR İNEGÖL´ÜN ÖNEMLİ UNSURLARIDIR

Kaymakam Ali Akça ise, ?Manavlar renkli bir çiçek bahçesi olan İnegöl´ün gerek kültürüyle gerek İnegöl´e kazandırdıklarıyla önemli bir unsurdur. Manavlar Derneği simgesi de çınar ağacıdır, Osmanlı´nın kökleridir. Kökleri çınar gibi sağlam olan bu derneği mensuplarına, Manav kardeşlerimize ben bir kez daha teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan çalışmalara destek verenlere teşekkür plaketi verildi. Program yemek ikramıyla son buldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04