www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MANAVLARDAN BİRLİK MESAJI

MANAVLARDAN BİRLİK MESAJI

İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 1. Danışma Meclisi toplantısında konuşan dernek Başkanı Erdoğan Kızmaz, İnegöl’de manavların artık birlik ve beraberliği ile gündeme geldiğini ifade ederek; “Nereden nereye geldiğimiz çok

İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği, 1. Danışma Meclisi toplantısını önceki akşam dernek lokalinde gerçekleştirdi. Saat 21.00`de düzenlenen toplantıya; Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları ile İstişare Kurulu Üyeleri katıldı.

Danışma meclisi toplantısı, derneğin 14 Şubat 2011 tarihinde yaptığı kongreden bugüne kadar yaptığı faaliyetlerin yer aldığı sunumun izlenmesiyle başladı ve daha sonra Dernek Başkanı Erdoğan Kızmaz’ın konuşmasıyla devam etti.

 

15 KİŞİLİK KONGREDEN NERELERE GELDİĞİMİZİ GÖRDÜK

Toplantının açılış konuşmasını yapan İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, derneğin İnegöl’de güzel yerlere geldiğini söyledi. ‘Bir resim bin kelimeye bedeldir’ sözünü hatırlatan Kızmaz, “Manavlar Derneğinin İnegöl`deki manav hareketini, manav insanlarının nereden nereye, hangi çalışmalarla geldiğini konuşmalarla anlatmaktansa, televizyonların çektiği, televizyon haberlerinden alınan derlenen, 10-15 dakikalık bir sunum hazırlayalım istedik. Ve bu sunumda sizlerle görsel olarak paylaşalım istedik. Bu hareket hep konuştuğumuz gibi 2 yıl önce 14 Şubat 2011 tarihinde kongremizi yaptığımızda konukoğlu konferans salonundaki 15 davetli, 15’i de yönetim kuruluna yazdığımız arkadaşlarla oluşan o tablodan, yine beraber izlediğimiz 24 Şubat 2013 tarihinde yani 2 yıl sonraki o muhteşem kurultayın akabindeki etkinlikleri hep beraber izledik. Yani nereden nereye geldiğimiz çok kısa sürede neleri başarabildiğimizi gördük. Tabi ki Manavlar Derneğinin öncesi, kurulması, İnegöl`de böyle bir ihtiyaç var mıdır, yok mudur tespitinden sonra da buralara gelmiş olması, 7-8 yıllık ömrünün bugün hakikaten güzel bir şekilde olması hepimizi sevindirmekte. Bunu düşünen, kuran, kurmak için istişare yapan değerli arkadaşlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu işte öncülük eden Doktor Ali Bircan`a ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Bizler de arkadaşlarımızla aldığımız bu görevi kendimize bu işi bir gönül davası, bir dava haline getirdik” dedi.

 

ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI

Derneğin bir gönül olayı olduğunu ifade eden Kızmaz, “Bu insanlara kadar görev ve sorumluluğumuzdur dedik. Bu topraklarda yaşayan, bu topraklar için Çanakkale`de, Kurtuluş Savaşında, Yemende, dünyanın dört bir tarafına giderek bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz adına bizimde onları torunları olarak bugün bu topraklarda yaşayan insanların da bu vatana, bu millete, bu bayrağa ve bu inançlara, değerlere hepimizin birer görevi olduğu bilinciyle bu hareketi başlattık. Bu yolculuğa başladık. Sadece her şeyimizle, zamanımızla, emeğimizle, düşüncelerimizle, işimizle, maddi katkılarla bu işte sadece ve sadece hizmet etmeyi, hizmet inancıyla bu işi bugün buralara getirmiş bulunmaktayız. Çünkü artık dün neydi, nasıldı, ne oldu ile değil, bugün bu fotoğrafı gördükten sonra bu hareketin İnegöl`de değer bulduğunu gördük. Büyük bir baraj yapıldığını gördük. Çok güzel barajda, su toplandığını gördük. Verimli ovalarında artık bu güzelliklerle sulanıp, orada da ürünler üretilmesi gerektiğini yani artık üretme zamanı, tüketme değil. Üretici insan olmanın, birlik ve beraberlik içinde olmanın, herkesin artık bu manavlardan bir şey olmaz, zaten iki manav bir araya geldiğinde birbirini çekiştirir, köydeki insanlara bakın her manav birbirinin akrabası da olsa, bir adım ileriye gitmesini istemez. Her manav birbirini sevmez gibi laflar yanlış. Bizim bunların tersini yapmamız gerekir. Birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekir. Birbirimizi sevmek zorunda olmasak bile saygı duymak zorunda olduğumuzu bilmemiz gerekir inancıyla, bu millete hizmet etmenin bu millete en büyük güzellik olacağı düşüncesiyle herkesle beraber yola çıktık. Kişisel kaygılarımızdan, kişisel beklentilerimizden, ikbal beklentilerini tamamen dışına çıkarak biz millete hizmet etmeyi düşündük. Geçmişte ne olmuş, ne olmamışı değil, geçmişten ders alarak önemli olan geleceğinizi planlayabilmektir. Eğer geçmişten ders almayarak geleceğinizi planlamıyorsanız, o zaman sizin var olma iddianızda olmayacaktır. Mevlana bu konuda çok güzel söylüyor, Her gün yeni bir yerden geçmek ne iyi. Her gün yeni bir yere kaçmak ne güzel. Bulanmadan, donmadan akmak ne ala. Dün dünle gitti cancağızım. Neler söylemek gerekirse düne ait. Bugün yeni şeyler söylemek lazım. Evet bunu yüzyıllarca önce söylemiş Mevlana. O zaman devamlı yeni bir şeyler söylemek lazım. Yeni ve güzel şeyler söylemek lazım. Yeni şeyler söylerken, ilerleyici şeyler söylemek lazım. Kentin ilerlemesi, toplumun ilerlemesi, ülkenin ileriye gitmesi için güzel şeyler söylemek lazım. Yoksa olumsuzu, negatifi konuşmak, olumsuzu düşünmek, negatif işler üretmek de kolaydır. Çünkü yapılanı çok çabuk olumsuz hale getirebilirsiniz. Önemli olan yapılan güzelliklere bir tuğla da sen koyabiliyor musun? Önemli olan beynimizi güzel şeylerle, iyi işlerle çalıştırmak düşüncesindeyiz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19