www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MANGAL GİBİ YÜREĞİMİZ VAR

MANGAL GİBİ YÜREĞİMİZ VAR

Belediye Başkanı ve AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, birilerinin zoru, hatırı yada ricasıyla yola çıkmadıklarını belirterek; “Bizde mangal gibi yürek var” dedi.

Belediye Başkanı ve AK Parti İnegöl Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte seçim ziyaretleri kapsamında önceki akşam Ertuğrulgazi Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

 

Ziyarette konuşan Ertuğrulgazi Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cafer Atan, seçim döneminin geldiğini ve çalışmaların hızlandığını hatırlatarak; “Çok şükür ki demokrasi ile yönetiliyoruz. Halkımızın iradesine başvuruluyor. Cumhuriyetimiz kurulduğundan ve çok partili hayata geçtiğimiz günden bugüne insanımız demokrasiyi özümsedi. Artık ülkemizde demokrasi yaygınlaşmış durumda ve insanlarımız her yerde haklarını hukuklarının arıyorlar. Hukuk devleti olduk. Bugün de seçimlerin heyecanını yaşıyoruz. Adaylarımıza Allah yardımcıları olsun diyoruz. Zor bir süreç. Hele bu dönem daha da zor. Malumunuz Belediye Başkanlarının artık köylerle de ilgili sorunları var ve sivil toplum kuruluşları ile irtibat halindeler, onları ziyaret ediyorlar. Ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduk. Seçim çalışmalarında başarılar diliyorum. Allah muvaffak etsin” dedi.

 

BİZİM BAŞKANIMIZ DEĞİL SİZİN BAŞKANINIZ OLMUŞ

Farklı bir seçim yaşandığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ise, “Ben 51 yaşındayım. Yaklaşık 6-7 seçimdir aktif propaganda dönemine katıldım ama ilk defa böyle bir seçim yaşıyoruz. Bir ilçe başkanı olarak beni ziyadesi ile mutlu eden bir durum var. Artık Sayın Başkanımız Alinur başkan bizim başkanımız, başkan adayımız değil sizin başkanınız olmuş, bunu tüm hemşerilerimiz kabul etmiş. Bunu 20-25 gündür her gittiğimiz yerde görüyoruz. Her gittiğimiz spor kulübünde, hemşeri derneğinde başkanımıza yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediliyor. 31 Mart sabahından itibaren köyler Belediye Başkanımızın sorumluluk alanına girecek. Ben 2008’den beri ilçe başkanıyım, bir köyümüzün belediyemizin de karşılayabileceği bir ihtiyacı olup da geri döndüğüne daha şahit olmadım. İmkânlar nispetinde onların da işleri görüldü. Toplumun her kesiminin, tüm ilçe halkımızın mutluluğu için çalışan bir başkanımız… Bu dönem tekrar aday gösterildi. İnşallah çıraklık ve kalfalıktan sonra ustalık dönemi çok daha büyük bütçelerle, çılgın projeleri ile İnegöl insanımızın yaşam standardını özellikle de köylerden başlamak üzere, köylerden göçü tersine çevirecek projeler ile çok güzel bir 5 yılı daha programlıyoruz. İnşallah 31 Mart sabahından itibaren kendisinin başkanlığında yeni meclis üyelerimiz ile bu hizmetleri vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

EL ATILMADIK ALAN BIRAKMADIK

‘Biz yapılanları anlatacağız, muhakkak muhalefetteki aday ağabeylerimiz de yapılanları eleştirip bundan sonraki süreçte neler yapacaklarını anlatacaklar’ diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı ve AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, “El atmadığımız hiçbir konu yok. Bunun adına ticaret, mobilya, altyapı, üstyapı, restorasyon, spor yatırımları, çevre yatırımları diyebilirsiniz. Nihayetinde biz İnegöl Belediyesi olarak tabiri yerinde ise bahsettiğim alanlar içerisinde el atılmadık alan bırakmadık” ifadelerini kullandı.

 

TERMİNALİ 1 KM ÖTEYE YAPSAYDIK DAHA MI İYİ OLUR DU?

Kimsenin projeleri eleştirmediğini aktaran Başkan Aktaş, “Ben terminal esnafını ziyarete gideceğim. Herkeste bir muhabbet var, terminal 100 metre öteye yapıldı. Acaba biz aynı terminali 1 kilometre öteye yapsaydık o zaman bu terminal iyi bir terminal olacak mıydı? Ben daha 1 tane terminal esnafından terminal ile alakalı bir şikâyet duymadım. Terminali şikâyet edenler terminal ile işi olmayan adamlar” dedi.

 

BELEDİYECİLİK SADECE ALTYAPI VE ÜSTYAPI DEMEK DEĞİLDİR

Belediyeciliğin sadece altyapı ve üstyapı demek olmadığını aktaran Alinur Aktaş, “Dernek Başkanımız gerçekten çok samimi, kararlı birisidir. Ben daha bir kere incik boncuk bir konu için bana geldiğini görmedim. Hep ya bir konferans, ya bir faaliyet ya da insanları bilinçlendirme ile alakalı karşımıza geldi. Kendisine müteşekkirim. Hep dolu projeler ile geldi. Biz bir şehrin şehirleşmesi ile alakalı kültürün, sanatın ve sporun çok önemli yeri olduğunu düşünüyoruz. O yüzden de özellikle bu konuların desteklenmesi ve bu manada çalışmaları yapılaması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

HERŞEYİ BELEDİYE MANTIĞI İLE YAPAMAZSIN

İşin her tarafını şekle şemale bağladıklarını belirten Aktaş, “Kendimize hizmet edecek kaynak da buluyoruz. Önümüzdeki ay katlı otoparkın açılışını yapacağız. Adamı niye otopark yaptın diye eleştirmiyorlar. Diyorlar ki, niye yap-işlet-devret ile yaptın. Olur. 9-10 milyon para harcayıp ben otopark yapsaydım. Önünden bir kısmını ayırdım, orada bir ticari aktivite ürettim hem de oraya bir canlılık kattım. Sen her şeyi Belediye mantığı ile yapmaya kalkışamazsın. Belediyenin gücü belli. Allah’a hamdolsun yanlış yapmadık, yamuk yapmadık. Yaptığımız yerlerin şartnamesi belli. Bütün ulusal basına açık, isteyen herkesin girebileceği bir ihale… Çok yakında bizim merkezde 500 araçlık otoparkımız olacak. Nihayetinde İnegöl AVM’ de diğer projeler de hepsi aynı mantıkla yapılmış işlerdir” diye konuştu.

 

BİZDE MANGAL GİBİ YÜREK VAR

Hedeflerinde güzel projelerin olduğunu dile getiren Alinur Aktaş, “Büyükşehir’in gücünü de arkamıza alarak özellikle çıraklık ve kalfalıktan sonra ustalık döneminde de ekibimiz ile beraber çok daha güzel projelere imza atmanın derdi içerisindeyiz. Tecrübeliyiz. Birilerinin zoru ile hatırı ile ricası ile buralara çıkmadık. Mangal gibi yürek var bizde. 10 yıldır bu işi zaten yapıyoruz. Deli divane gibi koşturuyoruz. Birileri bizi yolda çevirmedi illa sen ol diye. 8 tane aday adayıydık, nasip banaymış. Hangimiz olursak olalım hepimiz biriz. Biz de şimdi yolumuza arkadaşlarımız ile beraber devam ediyoruz.

 

İNEGÖL’E DİSNEY LAND KIVAMINDA MASAL DÜNYASI

Son olarak projelerinden bahseden Alinur Aktaş, “Kültür Sarayı’nı yıkarak orayı bir meydan olarak değerlendireceğiz. Bunun dışında ilk defa açıklayacağım bir proje daha var. İnegöl’e çocuklar için bir Masal Dünyası yapacağız. Disney Land’ı örnek alarak içerisinde park ve oyun alanlarının bulunduğu, çocukların gönüllerince eğlenerek zaman geçirebileceği bir proje planlıyoruz” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00