www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MANGALADA FİNAL HEYECANI

MANGALADA FİNAL HEYECANI

?Mangala Turnuvası´nın finali, 24 Aralık Cumartesi günü Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi´nde (BTM) yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ?Mangala Turnuvası´nda 4 faklı kategoride finalistler belirlendi. Geleneksel strateji oyunu ?Mangala Turnuvası´nın finali 24 Aralık Cumartesi günü Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi´nde (BTM) yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi´nin geleneksel Türk oyunlarının tanıtımına ve gelişimine katkıda bulunmak üzere Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirdiği, Ovaakça Şarık Tara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinesinde yapılan Mangala turnuvasında finalistler belli oldu.

Okullar arası mangala turnuvasına ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde 84 okulundan 8 bin 736 öğrenci turnuvaya katılım sağladı. Kendi okullarında elemeleri geçen 252 öğrenci, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi´ndeki (BTM) final grupları eleme karşılaşmalarında 3 farklı kategoride ilk sekize girmek için mücadele etti. 64 kişinin yarıştığı tüm yaş gruplarına yönelik serbest kategorisinde ise ilk sekize kalan yarışmacılar adını finale yazdırmayı başardı.

Turnuva koordinatörü Ömer Yılmaz, ?Turnuvayı düzenlemekteki amacımız, kendi kültürümüzden gelen bir değere sahip çıkmak olduğu gibi çocuklarımızın zekâ ve strateji becerilerinin gelişimine katkıda bulunmaktır? dedi.

Stratejik planlamanın temelini oluşturan akıl oyunlarının başında gelen ?Mangala Turnuvası´nın, finali 24 Aralık Cumartesi günü Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi´nde (BTM) gerçekleştirilecek. Müsabakaların final karşılaşmaları sonrası her kategoride ilk 3´e giren yarışmacılar ödüllendirilecek. 2012 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı´nın zekâ oyunları dersi müfredatında da yer alan ?Mangala´, 4 bin yıl önce ilk kez Orta Asya´da oynanan ?Köçürme´ de denilen Türk zekâ ve strateji oyunu olarak biliniyor. Mangala Osmanlı saray eşrafının vazgeçilmez oyunları arasında da yer alıyordu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01