www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Market sahipleri isyanda!

Market sahipleri isyanda!

İşyerlerinde yaşanan hırsızlık vakalarının önüne geçemeyen market sahipleri, cezalar caydırıcı olmalı, ciğermi satacağız kedimi kovalayacağız, artık yeter”diyerek isyan etti.

Sanayi ve ticaret kenti İnegöl’ün nüfusu,  önüne geçilemeyen göçler nedeniyle sürekli artmakta. Artan nüfus ise  beraberinde suç oranlarınında artmasına neden olmakta.

 İnegöl’de en çok işlenen suçların başında ise hırsızlık vakaları geliyor. Hırsızlar, gece gündüz demeden aralıksız vatandaşın malına kastediyor. Şikayet üzerine yakalan hırsızlar ise mahkemelerce uzun süren dava süreçleri nedeniyle adli kontrol şartı ile serbest kalıyor ve hırsızlıklarına  kaldığı yerden devam ediyor. Güvenlikli ve kameralı sitelere bile kolaylıkla giren hırsızlar, paraya dönüşecek her türlü emtiayayı çalıp izini kaybettirebiliyor.

Son günlerde şikayete konu olan vakalarından biri de marketlerde yaşanan hırsızlıklar. Kış ayını gelmesi ile çeket yada montlarının ceplerine ürün koyan hırsızlar kasadan hiçbir ücret ödemeden çıkabiliyor. Ancak hırsızlar kamera sistemlerine yakalandıklarının farkında değiller.

Markete müşteri gibi gelip rafların arasında dolaşan ve yalnız kalmayı bekleyen zanlılar, bir süre sonra çalmak istedikleri ürünü cebine yada montonun önüne koymak süretiyle çalıp gidiyor. Hırsızlık olaylarını sonradan kamera kayıtlarından izleyen market sahipleri ise bu durumda oldukça bunalmış durumda.

Gazetemizi arayarak yaşadıkları sıkıntıları yetkililere ulaştırmamızı isteyen bir markat sahibi, “Ne yaparsak yapalım, ne önlem alırsak alalım yetersiz kalıyor. Hırsızlar, kafasına koydumu istediği ürünü çalıp gidiyor. Biz çok sonra kameralardan izlediğimizde fakedebiliyoruz. Artık bıktık. İnegöl’de 10 bin civarında denetimli serbestlikten faydalanıp salıverilen suçlunun olduğundan söz ediliyor. Suçlular bu kadar kolay  dışarı çıkmamalı, cezalar caydırıcı olmalı. Artık bunadık ve yorulduk. Ciğermi satacağız, kedimi kovalayacağız. Dede mesleğini yapmaya çalışıyoruz ama artık dayanacak takadimiz kalmadı”diyerek yetkilileri önlem almaya çağırdı.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19