Matematik Canavarları Ödüllendirildi

Matematik Canavarları Ödüllendirildi

BUNİMO Olimpiyatları’nda dereceye giren 45 öğrenci, Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi. Olimpiyatlarda altın madalya alan 2 öğrenciye küçük altın verildi.

BUNİMO Olimpiyatları’na İnegöl’den katılan 300 öğrenciden 45’i, olimpiyatlarda ödül aldı. Ödül alan bu öğrenciler için dün saat 15.00’da Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürleri ve bazı okul müdürleri katıldı.

İNEGÖL EĞİTİM ALANINDA ÇOK GÜZEL YATIRIMLAR YAPTI

Ödül töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İnegöl’ün eğitim alanında donatımıyla, derslikleriyle, okul çeşitleriyle Türkiye’ye örnek bir ilçe haline geldiğini belirterek, “Bursa`da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nilüfer Eğitim Kurumlarıyla ortaklaşa Matematik Olimpiyatlarının bu yıl 7`ncisi düzenlendi. 6 bin öğrenci katıldı. 6 bin öğrenci arasından İnegöl`den 300 öğrenci Bursa`da sınavlara katıldı. 300 öğrenci arasından ise, 45 öğrencimiz ödül aldı. Biz her zaman diyoruz ki; Bursa`da eğe 4 ödül veriliyorsa 2 tanesini İnegöl, iki tanesini de diğer 16 ilçe alıyor. Bu sportif etkinliklerde böyle olduğu gibi kültürel ve akademik yarışmalarda da böyle. Biz sadece matematikte değil, Türkçeyle ilgili de, diğer derslerle ilgili de etkinlikler yapıyoruz. Henüz iki gün önce YGS sınavları açıklandı. YGS sınavları incelendiği zaman yine başarı var. İlk 5 bin öğrenci de İnegöl`ümüzden 20 öğrenci, 10 bin öğrenci de 35 öğrenci, 18 bin öğrencide de 70 öğrencimiz sıraya girmiş. İlk 20 bine giren öğrenciler Fen Lisesine, Öğretmen Lisesine gelirken ilk 20 binde değildi. Bunlar ilk 40 bin de, 50 bin de, 100 binde olan öğrenciler. Buraya gelerek kendi başarılarını 2-3 kat artırarak öne fırladı. Bakıyoruz ki, bu başarılı öğrencilerimizin birçoğu Fen Lisemizden, Öğretmen Lisemizden ve diğer Anadolu Liselerimizden. Demek ki, son yıllarda açmış olduğumuz Fen Lisesi, Öğretmen Lisesi, Anadolu Liseleri artık İnegöl`de meyvesini vermeye başladı. Başarılar her yıl artarak bir önceki yılı egale edecek şekilde arka arkaya geliyor. İnegöl eğitim alanında çok güzel yatırımlar yaptı. İnegöl eğitim alanında donatımıyla, derslikleriyle, okul çeşitleriyle Türkiye`ye örnek bir ilçe haline geldi. Yine İnegöl eğitim alanında hayırseverlerden en çok destek alan ilçe olmuş. Son 10 yıl içerisinde yaklaşık 130 milyon TL’lik eğitime yatırımı yapılmış. Bunun yüzde 70`ini hayırseverler, yüzde 30`u da devlet imkânlarıyla tamamlanmış. Yani İnegöl`ün eğitim alanında önü açık. Öğrencilerimizin başarısı için her türlü çaba ortaya konulmaktadır. İnegöl`deki okullarımız 51 konuda Bursa birincisi, ikincisi olmuşlar. Ve bu okullarımızda Türkiye finallerine katılıyorlar. Şuan da 8 okulumuz Türkiye finallerinde yarışıyorlar. Okullarımız yarışmalarda hem kendisini, hem İnegöl`ü hem de Bursa`yı en iyi şekilde temsil ediyor. BUNİMO`daki başarı da sadece öğrencinin yüzü gülmüyor, öğretmenin de, anne-babanın da, okul müdürünün de, İlçe Milli Eğitim Müdürünün de, Belediye Başkanında, Kaymakamın da yüzü gülüyor. Bizim yüzümüzü güldüren çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarı sadece bir kişinin değil, ekip olarak çalışmanın ürünüdür” dedi.

ÇOCUKLARIN BEYİNLERİNİ VE GÖNÜLLERİNİ DOYURMAMIZ LAZIM

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, BUMİNO Olimpiyatları’na 300 civarında öğrencimizin katıldığını kaydederek;  “45 öğrencimiz finale kaldı. Ben hepsini kutluyorum. Eğer biz çocukların beyinlerini ve gönüllerini doyurmazsak, profesörlerin profesörleri olsa hiç bir şey olmaz. O yüzden çocuklarımızın beyinlerini ve gönüllerini doyuracağız. Aynı zamanda iyi donanımlı ve gerçekten iyi yetişmiş konusunda iyi branşlaşmış iyi çocuklar olmaları gerekiyor. Eğitimciler olarak bizim üzerimize düşen görevler olduğu gibi beraberinde anne ve babalarında üzerine düşen ciddi sorumluluklar var. Tabi başarı varsa onların ödülü vardır. Birincilerle alakalı altın, dördüncülere kol saati olmak kaydıyla finale kalan 45 öğrencinin tamamına da kalem hediyemiz olacak. Ben tekrar çocuklarımızı, onların anne ve babalarını, hocalarını kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren çocuklar tek tek sahneye çağırılarak madalya ve hediyeler takdim edildi. BUNİMO Olimpiyatları’nda altın madalya alan öğrencilere ise küçük altın hediye edildi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32