www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MAZBATALARINI ALDILAR

MAZBATALARINI ALDILAR

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinin tamamlanmasının ardından, Belediye Başkanı Alper Taban ve 37 meclis üyesi mazbatalarını düzenlenen törenle aldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve 37 meclis üyesinin mazbata töreni İnegöl Kent Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Herkese eşit mesafede olacağız

Mazbatasını aldıktan sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Seçildikten sonra hangi parti olursa olsun oy veren, vermeyen tüm şehrin, ilçe halkımızın belediye başkanı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herkese aynı mesafede olduğumuzu, herkese aynı güzellik ve hoşgörüde yaklaşacağımızı belirtmek istiyorum. Hizmetlerimizi bu doğrultuda yürüteceğimizi ifade etmek istiyorum. Bizler hakkaniyetten, adaletten, adil olmaktan uzaklaşmadan, olması gerektiği gibi tüm vatandaşlarımıza el birliği ile hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşallah güzel bir İnegöl´ü hayata geçirmek için çalışacağız.?dedi.

 

31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinin kesin sonuçlarının da belli olmasının ardından, İnegöl İlçe Seçim Kurulu Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerinin mazbatalarını teslim etti.

İnegöl´de Huzurlu Bir Seçim Geçirdik

Belediye Başkanı Alper Taban ve siyasi parti temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği mazbata töreni, İnegöl İlçe Seçim Kurulu Müdürü Erdinç Bilen´in açılış konuşmasıyla başladı. Bilen, ?Bu seçim döneminin 1 Ocak 2019 tarihinde başlaması ve seçim takvimi açısından da en uzun seçim takvimi olmasından dolayı yorucu bir dönemi geride bıraktık. Çok şükür İnegöl´ümüz açısından çok huzurlu, seviyeli, siyasi anlamda özellikle bizler anlamında çok memnun kaldığımız bir seçim süreci yaşadık. Bu süre içerisinde tabi ki tempo da yaptık. Ancak huzurluyuz, mutluyuz. İnegöl olarak güzel bir dönemi geride bıraktık. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımızı, İnegöl Belediye Başkanımızı, İnegöl Belediye Meclis Üyelerimizi, Mahalle Muhtarlarımızı ve ihtiyar heyetini seçmiş olduk. Bu seçim süreci içerisinde Sayın İlçe Seçim Kurulu Başkanımız Hakim İbrahim Ak Bey, Sayın Derya Uysal, Mümin Kınabaş, Uğur Acar, Şaban Teyran ve Ersin Emir ile Metin Yolcu, İlçe Seçim Kurulu Üyelerimiz olarak çok tempolu bir şekilde çalıştılar, İlçe Seçim Kurulunu temsil ettiler. İlçemizde siyasi partilerimizin katılmış olduğu seçimlerde toplam 186 bin 25 seçmenimiz kayıtlıydı. Bu kayıtlı seçmenler 597 sandıkta oylarını kullandılar. Nüfus sayısına göre İnegöl´ümüzün meclis üyesi çıkarma sayısı da 37 idi. 28 adet Adalet ve Kalkınma Partisi, artı olarak 4 kontenjan üyesi var. 5 Meclis Üyesi de İyi Parti´den çıkarıldı. Aynı sayıda da yedek üyeler çıkarıldı. Allah utandırmasın. Hayırlı uğurlu olsun? dedi.

Başkan Taban Mazbatasını Aldı

Bilen´in konuşmasının ardından Belediye Başkanı Alper Taban, mazbatasını almak üzere sahneye davet edildi. Başkan Taban´a mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim İbrahim Ak takdim etti.

Tüm İlçe Halkının Başkanı Olacağım

Mazbatasını aldıktan sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Aslında görevimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ben bizlere inanan, güvenen tüm ilçe halkımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gerçekten iyi niyetle, samimiyetle aldığımız vazifeyi son 16 aydır sürdürüyorduk. Neticesinde 31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler öncesinde de parti teşkilatımız bizleri yeniden aday olarak gösterdi. Bizler de yenilenerek, meclis üyelerimizi oluşturarak, beyanlarımızı ve projelerimizi hazırlayarak milletimizin huzuruna çıktık. Vermiş olduğumuz beyanlar, anlattığımız projeler ve koyduğumuz hedefler üzerinden ilçe halkımız bizlere bir kez daha teveccüh gösterdiler. Bizler Cumhur İttifakı olarak bu süreçte yer almıştık. Ben buradan bir teşekkürü de Cumhur İttifakımızın ortaklarından olan Milliyetçi Hareket Partimizin Başkan ve yöneticilerine etmek istiyorum. Yine çok değerli teşkilatım, ilçe başkanım, teşkilatımın tüm kademelerinde yer alan arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Diğer siyasi partilerimize de ben teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten önemli olan bu işin hoşgörü ve güzellik içerisinde sürdürülebilmesiydi ve hamdolsun bunu da İnegöl olarak başardığımızı düşünüyorum. Buradan tüm siyasi partilerimizin temsilcilerine teşekkür ediyorum. 37 meclis üyesinin 32 tanesini Cumhur İttifakı alarak kazanmış olduk. Burada inşallah meclisimiz içerisinde olan 37 meclis üyemizle birlikte İnegöl´e dair güzellikleri kazandırmak, yenilikleri katabilmek, sorunları giderebilmek adına çalışacağız. Burada kim olursa olsun, bir siyasi partinin temsilcisi olacak. Tabi ki seçildikten sonra hangi parti olursa olsun oy veren, vermeyen tüm şehrin, ilçe halkımızın belediye başkanı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herkese aynı mesafede olduğumuzu, herkese aynı güzellik ve hoşgörüde yaklaşacağımızı belirtmek istiyorum. Hizmetlerimizi bu doğrultuda yürüteceğimizi ifade etmek istiyorum. Bizler hakkaniyetten, adaletten, adil olmaktan uzaklaşmadan, olması gerektiği gibi tüm vatandaşlarımıza el birliği ile hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşallah güzel bir İnegöl´ü hayata geçirmek için çalışacağız. Herkese hayırlı olsun? dedi.

Başkan Taban´ın konuşmasının ardından asil 37 meclis üyesi ve yedek üyelerin mazbataları İlçe Seçim Kurulu Üyeleri tarafından tek tek sahneye davet edilerek takdim edildi. Mazbata töreni, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01