Mecliste rapor gerginliği

Mecliste rapor gerginliği

İnegöl Beleye Meclisi toplantısında, ´Komisyon raporları´ ile ilgili tartışma yaşandı.

İnegöl belediyesi Mayıs Ayı meclis toplantısı Başkan Alper Taban´ın başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 21 gündem, 3 takrir olmak üzere toplam 24 madde görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda komisyonlarda yer almadıklarından ötürü raporların kendilerine ulaşmadığından yakınan İyi Parti Meclis Gurup Başkanı İsmail Karaman, "Komisyon raporları bize gelmedi. Burada organizasyonla akalı bir hata var. Komisyonlarda İyi Parti gurubu olarak biz yer almadığımız için nasıl kararlar verdiğinizi görmüyoruz. Bu isteğimizin dikkate alınmasını istiyoruz. Biz bu şehre katkı koymak istiyoruz. Bu şehirde yaşayan 4 kişiden birinin oyunu alarak bu meclise geldik. 5 kişilik komisyonlar içerisinde 1 kişiye yer açamıyorsanız o zaman 7 kişilik komisyonlar oluşturup bize de burada bir kişide olsa yer verilmesini istiyoruz? dedi.

Ak Parti Gurup Başkanı Ahmet Kara ise şöyle cevap verdi; ?Komisyon raporları isteyenlere verilir. Biz meclis üyelerimize neden vermeyelim. Buradaki sıkıntı zamanlama sıkıntısı. Biz komisyonu topladığımız zaman bazı maddelere karar veremiyoruz. Arkadaşlarımızla gurupta istişare ediyoruz. Gurubumuzu da son gün yapıyoruz.  Son güne kalınca komisyon raporunun yazımı sabaha kalıyor. İsmail başkanımız bu raporları görmek istiyorsa kendi gurup toplantılarını ne zaman yapıyorlarsa o zaman onlara da verelim.  Bunu ilçe başkanlarımızla görüşerek çözmeye çalışalım. Ya da kendi seçtiğiniz bir isim gelip bizim komisyon toplantılarımıza katılsın bunda bir sakınca yoktur? diye konuştu.

Meclis Başkanı Alper Taban ise konunun tartışmaya gitmesini önlemek adına araya girerek şu ifadeleri kullandı; ?İyi Parti gurubunun bununla alakalı bir itirazı vardı.  Hukuki olarak itirazlarını yaptılar bildiğim kadarıyla.  Bu sonuçlansın gelsin tekrar değerlendirelim. Raporların size ulaşması hususunda ise gurup toplantıları gerçekleşiyor her partinin bu toplantılardan çıkan sonuçlar itibariyle bunlar kesinleşmiş duruyor. Dolayısıyla sizde bunu meclis günü sabahında alabilirsiniz? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68