MECLİSTE MERKEZ İLÇE RÜZGÂRI ESTİ

MECLİSTE MERKEZ İLÇE RÜZGÂRI ESTİ

İnegöl Belediye meclis toplantısında merkez ilçe tartışmaları yeniden alevlendi. Gündemin 16. Maddesi olarak görüşülen Toplu taşıma araçları yönetmeliğinde yer alan büyükşehir ifadeleri, meclis üyeleri arasında merkez ilçemi oluyoruz şeklinde yorumlandı.

2011 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısı, dün Belediye ek hizmet binası meclis salonunda 31 meclis üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı da 23 gündem 2 takrir maddesi olmak üzere toplam 25 konu masaya yatırıldı.

Meclis toplantısı öncesi, bir süre önce meclis üyeliğinden istifa ederek Saadet Partisinden Bursa milletvekili aday adayı olan Salih Berber, meclis üyeleri ile görüşerek salondan ayrıldı.

 HAS Parti kurucularından Hüseyin Doğan ise; Berber’in yerine dün gerçekleştirilen toplantıya HAS Parti üyesi olarak ilk kez katıldı. Toplantı öncesi konuşan meclis başkanı Alinur Aktaş, meclisteki üye sayısı 4’e düşen Saadet Partisinin 5 kişinin altına düşmesi nedeni ile meclisteki grup kurma hakkını kaybettiğini açıkladı. Gündem maddeleri arasında en çok ilgi çeken konu toplu taşıma araçları yönetmeliği olurken, madde hakkında uzlaşma sağlanamayınca 1 ay sonraki meclis toplantısına ertelenme kararı alındı.

Sorunlu Yönetmelik 1 Ay Ertelendi

Gündem maddeleri arasında şoför esnafını ilgilendiren toplu taşıma araçları yönetmeliği konulu madde, karşılıklı görüşmeler neticesinde ertelendi.

Konu hakkında söz isteyen MHP’li üye Müfit Besler; kafa karıştıran maddelerin yönetmelikte yer aldığını ifade ederek, bunları baskı hatası olarak değerlendirdiklerini söyledi. Besler, “Yönetmelikte madde 5a’da Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı yapmak üzere bu yönetmelikteki belirlenen koşullara uymak kaydıyla özel halk otobüslerinde diye bir madde var. Bunun açılımını çok fazla çözemedik. Biz büyükşehir belediyesine bağlı bir ilçe değiliz. Özel halk otobüslerinde, büyükşehir belediyesi sınırlarındaki otobüslerin gelmesi mi kast ediliyor. Yine başka bir baskı hatası olduğuna inandığımız madde 6’nın j bendinde ulaşım daire başkanlığınca diye bir madde var. Bu da İnegöl Belediyesinde olmayan bir birimimiz. Madde 17’de c maddesinde İnegöl’de olmayan bir araç tarif edilmiş. Dolmuş aracı diye belirtilmiş. İnegöl’de şu an dolmuş aracı yok, acaba bu da düşünülüyor mu” dedi. Konu hakkında söz isteyen HAS Parti’li Ahmet Kara; yönetmeliğin iyi yapılmış olduğunu belirterek, bunun yanında büyükşehirden de örnekler alındığını söyledi. Ahmet Kara, bunun düzeltilmesi için konunun ertelenerek bir dahaki meclis gündemine gelmesini teklif etti. Başkan Aktaş ise burada her ne kadar İnegöl anayasasını yazmaya çalışsalar da bir yerlerden alıntı yapıldığını doğrulayarak, “Ancak burada yanlış yorumlanabilecek ifadeler var. Büyükşehir belediyesi sınırlarında bir ilçe değiliz ki biz. 1 ay geç olsun çalışma tam olsun” açıklamalarında bulundu. Maddenin Mayıs toplantısına ertelenmesi şeklinde yapılan oylama sonucu, konunun Mayıs ayındaki meclis toplantısında görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

S Plakaya Kesin Dönüş

Servis araçlarının tek plakada toplanması ve dönüşüm ücretleri ile ilgili görüşülen maddede, servis araçlarının kontrolünde yaşanan zorluklar belirtilerek bunların yeniden S plakaya dönmesi masaya yatırıldı. Servis ruhsatından S plakaya dönecek olan 105 şoför esnafına kolaylık sağlanacağı bildirilirken, eğer bu kapsamdaki şoför esnafı şimdi S plaka alırsa 9 bin TL’yi 3 taksitte ödeyeceği bildirildi. S plaka almayanların ise kiralama süresi bitene kadar kullanabileceği ancak bu süre sonrasında S plaka alma zorunluluğu olacağı kaydedildi. Yapılan oylama sonucunda madde oy birliği ile kabul edildi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07