MECLİSTE SİNİR HARBİ

MECLİSTE SİNİR HARBİ

İnegöl Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısında sert tartışmalar yaşandı. MHP’li meclis üyesi Müfit Besler’in hakaret edildiği gerekçesiyle terk ettiği toplantıda, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, SP’li Hakan İ

İnegöl Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, dün saat 14.30’da Belediye ek hizmet binasında bulunan meclis salonunda gerçekleştirildi. 27 meclis üyesinin katıldığı toplantıda, 2’si takrir 30 gündem maddesi masaya yatırıldı.

İNEGÖLSPOR TESİSLERİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

Gündemin ikinci maddesinde İnegölspor’un yeni tesisleri ile ilgili ilk somut adım atıldı. Mesudiye Mahallesinde Hayvan Pazarının bulunduğu alan ile bu alanında hemen yanında Belediyeye ait bir arsa, imar planında spor alanı olarak belirlendi. 66 dönümlük bu alanda İnegölspor’a tesis yapılması planlanıyor. İmar komisyonuna havale edilmeden oylanan madde, Saadet Partili meclis üyelerinin 3 red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

YILLARDIR BELEDİYENİN OLAN YERİ KULANIYORLAR

Meclisin 10’uncu gündem maddesinde ise Özdilek Alışveriş Merkezinin otopark alanının bulunduğu kısımdaki plan tadilatı görüşüldü. Bu madde görüşüldüğü sırada Saadet Partili meclis üyesi Hakan İnkaya, plan tadilatı yapıp otopark olarak kullanılan o yolu düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel de buna karşılık daha önce onların otopark olarak kullandıkları alanı yola kattıklarını hatırlattı. Söz alan MHP’li üye Müfit Besler, Belediye’nin olan bir yere işletmecinin yaptığı uygulamayı konuştuklarını belirterek; “Yıllardan beri onlar belediyenin olan yeri kullanıyorlar. Burası planda yol olarak gözüküyor” dedi.

“BU ŞEKİLDE DÜZENLENMESİ ÇOK NORMAL”

Meclis üyelerinin konuşmasının ardından son olarak Alinur Aktaş konuşarak “Kimse durumdan vazife çıkarmaya çalışmasın. O dönem böyle market şehrin çok fazla kullandığı, bildiği bir şey değildi. O dönem bunu İnegöl’e kazandıranlara Allah razı olsun dendi. Kullanılmayan, atıl durumdaki yeşil alan ve yolların bu durumda düzenlenmesi çok normal” dedi.

AKTAŞ; “BENİ DİNLEMEK ZORUNDASINIZ”

Aktaş’ın konuşması sırasında Saadet Partili meclis üyesi Hakan İnkaya’nın Sadri Demirtaş ile kendi arasında konuşması üzerine Aktaş, meclis üyelerini sert bir dille uyardı. Aktaş, “Ben konuşma yapıyorum, lütfen. Dinlemek zorundasın. Muhabbet etmeyi düşünüyorsanız çıkın dışarıda edin. Siz konuştunuz, ben büyük bir sabırla dinledim burada. Nihayetinde komisyon tarafından konuşulup halledilecek bunlar. Burada problemleri halletmeye çalışıyoruz” dedi.

“BASUR” TARTIŞMASI

Bir sonraki gündem maddesi görüşüldüğü sırada bu defa Hakan İnkaya AK Partili meclis üyesi Süleyman Yılmaz’a “Başkan konuşuyor dinleyin” diye uyarıda bulununca, ortalık karıştı. Kendisinin susturulduğunu, ancak AK Partili meclis üyeleri konuşurken müdahale edilmediğini dile getiren eden İnkaya, “Burada ben konuştuğum zaman sorun oluyor, orada Süleyman bey konuşunca Başkan sessiz. Devam edin Sayın Başkanım” dedi. Bunun üzerine Aktaş “Basur mu var kardeşim sende, yamuk yumuk oturuyorsun. Evet Süleyman Bey AK Partili meclis üyesi olduğu için ayırıyorum, sen Saadet Partili olduğun için. Güzel kardeşim ilkokul çocuğu musun sen. Lütfen ya. Ciddi ciddi iş yapıyoruz burada. Meclis başından beri gayet gayri ciddisiniz” diye konuştu. Hakan İnkaya da tepkisini sürdürerek; “Hakaret etmeyin, benim ne mezunu olduğumu da gayet iyi bilirsiniz. Germeyin ortamı” dedi.

50 YILLIK PLANLAMAYI YAPMALIYIZ

Tartışmalar bununla da son bulmadı. 15. Madde olan İnegöl’deki kavşaklarda yapılan düzenlemelerin planlarının onaylandığı madde de tartışmalara neden oldu. İnegöl’de yapımları ve revizyonları devam eden kavşaklardaki yeni planlar onay için Belediye meclisine sunuldu. 30 kavşak planının yer aldığı madde ile ilgili söz alan Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Özgür Öztürk, “İnegöl`ümüzün trafik master planının bir sonucu olarak bu kavşak tadilatları yapılmaktadır. Tabii ki sürekli büyüyen ve gelişen şehrimizde trafiğin belli bir müddet daha rahatlatılması amaçlanmıştır. Ancak şu uyarıyı yapalım, ileriki zamanlarda önümüze gelecek olan kentsel dönüşüm çalışmalarına adapte edilmesi de büyük önem arz etmektedir. Özellikle Şehir merkezindeki Atatürk Bulvarı ve Belediye kavşağı burada kilit rol oynamaktadır. Bu düzenlemeleri büyük fotoğraftan bağımsız yaptığımız takdirde bu tadilatların tekrar karşımıza çıkması kaçınılmaz olacaktır. Kentsel dönüşüm projesini bir fırsat olarak görmekte fayda vardır. İnegöl`ün en az 50 yıllık planlamasını yavaş yavaş şekillendirmemiz gerektiğini hatırlatıyor ve alacağımızın kararın İnegöl`ümüze hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

YANLIŞLIK OLSA NEREDEN GÖRECEĞİZ

Aynı konu hakkında söz alan MHP’li meclis üyesi Müfit Besler de “Önümüze 30 tane kavşak projesi konuldu. İktidar partisinin meclis üyelerinin bu konuda bilgisi olabilir. Ama bizim bilgimiz yok. Biz bu kavşakları onaylayacağız, ama bizim burada hangi kavşakta ne yapıldığını bilme şansımız yok. Belki burada bir yanlışlık vardır veya şartlar uygun değildir. Bu kavşaklarda yapılacak çalışmalarından bize de birer örnek gelseydi, en azından yorum yapabilseydik. Yarın adam bunu nasıl uyguladınız, hatayı görmüyor musunuz diyecek. Benim buradaki sıkıntım bu. Ortaköy kavşağı bana göre yanlış, bunu onayladığımda ben onu da onaylamış oluyorum” diye konuştu.

PLANLAMACIDAN DAHA MI İYİ BİLECEKSİN

AK Partili meclis üyesi Süleyman Yılmaz da Müfit Besler’e cevap vermek üzere söz alarak; “Şuanda konuştuğumuz konu, aylardır uygulamada olan bir konu. Ben merak ediyorum, siz şehir plancısından, bu kavşakları düzenleyenlerden daha fazla mı bilgiye sahipsiniz” şeklinde konuştu.

ÖZÜR DİLEMELİSİN

Süleyman Yılmaz’ın serti çıkışının ardından Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Sadri Demirtaş, “Bugüne kadar kaç mühendisin yanlışını düzelttik burada, demek ki Müfit’in böyle bir özelliği var. Özür dilemen lazım. Biz burada denetçiyiz, bugüne kadar ne kadar hata varsa çıkardık. Şehir plancısı da hata yapabiliyor” dedi.

MÜFİT BESLER SALONU TERK ETTİ

Müfit Besler, Demirtaş’ın konuşması sırasında meclisi yarım bırakıp salonu terk etti.

MECLİSİ BIRAKIP GİTMEK HİÇ HOŞ DEĞİL

Tartışmanın sürmesi üzerine Meclis Başkanı Alinur Aktaş devreye girerek tarafları susturdu. “Birbirinize cevap vermeyin, konu kapandı” diyen Aktaş, “Meclis bırakıp gitmek hiç hoş bir şey değil. Hangi parti olursa olsun, çıkar kanaatini söyler, çıkan sonuca da razı olur. Demokrasinin gereği de budur. Eğer bu kavşak olmadı derseniz, olacak şeklini de söylemeniz lazım. Biz Ortaköy yolunda bir şey yaptık ve doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi.

HAVUZ PARASIYLA ASFALT YAPILACAK

Gündemin 27’nci maddesinde ise yüzme havuzu için alınan 3 milyon liralık kredinin asfalt yapımında kullanılması görüşüldü. Alinur Aktaş, sene başında üç ayrı konuda 9 milyon TL’lik kredi alımıyla ilgili karar aldıklarını belirterek; “Yeni bir kredi alınması söz konusu değil. Bunlardan bir tanesi de yüzme havuzu ve herkes için spor merkezi ile ilgiliydi. 3 milyonluk kredi bunun içindi. Ankara’dan Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 2013 yılı içerisinde ödeme alamadığımız için, projenin 2014 yılına kaydırılması ile alakalı bir yaklaşımımız oldu. Dolayısıyla mevcut bütçe içerisinde yapılan yapılandırma ile bu bedelin asfalt kaplama işlemleriyle ilgili kullanılmasını görüşerek karara bağlayacağız” dedi.

SP’li Belediye Meclis Üyesi Özgür Öztürk de Saadet Partisi grubu olarak zaten kredili kullanılarak yapılan bütün işlere karşı tavırlarının net olduğuna vurgu yaparak; “Havuzun yapılmasını da desteklemiştik, ancak kredi almamak şartıyla. Lütfen seçim yatırımı yapmak adına asfaltlar tekraren kırılmasın ve yine vatandaşa fatura kesilmesin” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07