MECLİSTEN AKTAŞ´A ZİYARET

MECLİSTEN AKTAŞ´A ZİYARET

İnegöl Çiftçi Malları Koruma MeclisiBaşkanıSelahattin Dumanlar ve meclis üyeleri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

 

Ziyarette özellikle İnegöl tarımının marka değer taşıması için neler yapılması gerektiği ile Çiftçi Malları Koruma Meclisinin işlevselliğinin artırılması noktasında atılması gereken adımlar öne çıktı.

İSTİŞARELERDE BULUNULDU

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ?Hatırlayacağınız gibi geçen ay, 1. yılını dolduran Çiftçi Malları Koruma Meclisi ile ilgili muhtarlarımızla ve yönetimimizle bir araya gelmiş ve ilçe tarımının daha iyi yerlere gelmesi noktasında genel bir değerlendirme toplantısı yapmıştık. Bu toplantıda Çiftçi Malları Koruma Meclisinin bu zamana kadar neler yaptığı, bundan sonra neler yapacağı konuları masaya yatırılmıştı. Aynı zamanda bu birliğe daha hangi kırsal mahallerimizi ilave edebiliriz noktasında istişare de bulunulmuştu? dedi.

 

İMKÂNLAR ÇİFTÇİ YARARINA KULLANILACAK

?Çiftçi Malları Koruma Meclisi eski başkanı Salahattin Külcü Bey´in Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olması hasebiyle, yine bu sektörün içinde olan Selahattin Beye görevini teslim etti? diyen Aktaş; ?Yeni başkan ve yönetim kurulu yeni dönemle ilgili koruma meclisinin hem kapsamını genişletmek hem de beraberinde yürüttükleri çalışmalar ile alakalı bizden bazı istek ve talepleri oldu. Bu kapsamda işlerin daha iyi yürütülmesi için personel ile araç ve benzeri ihtiyaçların giderilmesi noktasında kendileriyle bugün genel bir istişare yaptık. Yeni Büyükşehir yasası ile beraber 6360 sayılı torba yasanın bize verdiği imkânları İnegöl çiftçisinin menfaati ve yararı ölçüsünde sonuna kadar kullanmayı düşünüyoruz. Dolayısıyla arkadaşlarımızın bu noktada daha donanımlı olması sanayi şehri olduğu gibi aynı zamanda bir tarım şehri olan İnegöl´ün bu konuda elinin güçlenmesi için İnegöl Belediyesi olarak elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyacağız? şeklinde konuştu.

 

ÇİFTÇİYE HER ALANDA HİZMET

Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanı Selahattin Dumanlar ise; ?2015 yılında kurulmuş olan koruma meclisimiz çiftçilerimize her alanda hizmet etme amaçlı kurulmuştur. Başkanımızın konuşmasında belirttiği gibi Selahattin Külcü Ankara´da görev almasından dolayı çiftçi malları koruma meclisi başkanlığı görevi şahsıma lütfedildi. Selahattin Bey´in başlattığı güzel çalışmaları devam ettirme adına yeni yönetimimiz ile birlikte elimizden gelen bütün özveri ve gayreti göstereceğimize emin olabilirsiniz. Özellikle koruma meclisimizin yürütmüş olduğu çalışmalara katkı ve desteklerinden dolayı huzurlarınızda Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyoruz? ifadelerini kullandı.

 

KAPSAMA ALANI GENİŞLEYİNCE İHTİYAÇLAR ARTTI

2016 yılında çalışmalara yoğun bir şekilde devam edeceklerini belirten Dumanlar; ?Bu kapsamda Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığına dâhil olan yeni mahallelerimiz var. Yeni çiftçilerimiz var. Bu noktada kapsama alanının genişlemesi ile bir takım ihtiyaçlar haiz olmuştur. Gerek araç olsun gerekse personel anlamında bugün Belediye Başkanımızla istişare yaptık. Başkanımız koruma meclisinin ihtiyaçlarını tamamlama noktasında gereken desteği vereceklerini dile getirdiler. Tüm alanlarda olduğu gibi tarıma da yapmış olduğu desteklerle başkanımız, her zaman çiftçinin ve köylünün yanında yer almıştır. Bu bağlamda kendilerine teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum? diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı adına başkan Selahattin Dumanlar, Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a çiçek takdiminde bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22