Medeniyetimize Göre Yaşayacağız

Medeniyetimize Göre Yaşayacağız

20. dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Türk insanının yaşarken batıya, ölürken ise İslam´a göre hareket ettiğini belirterek; ?16 Nisan´ın buna ayar verecek. Artık kendi medeniyetimize göre yaşayacağız? dedi.

AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı, önceki akşam saat 19.30´da Hotel Angelacoma´da düzenlenen teşkilat yemeğinde bir araya geldi. Programa; 20. dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, AK Parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları üyeleri, mahalle başkan ve yöneticileri ile partililer katıldı.

 ?SEFER BİZDEN ZAFER ALLAH´TAN?

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, ?Terörle mücadele sırasında ülkemizin birliği, dirliği, istiklali için 15 Temmuz alçak darbe girişiminde vatan, bayrak, ülke için hayatını seve seve veren şehitlerimize, kahraman silahlı kuvvetler mensuplarımıza Allah´tan rahmet diliyorum. Çok önemli bir referandumun arifesindeyiz. 38 gün sonra kadirşinas Türk milleti geleceğini ilgilendiren çok önemli bir konuda sandık başına gidecek ve inşallah 17 Nisan sabahında Türkiye çok daha aydınlık bir güne uyanacak. Bu akşam bu salonda daha güçlü bir Türkiye´nin ilk adımını atıyoruz. Yenilik ruhunu 16 yıl önceki gibi taptaze muhafaza ediyoruz. Değişim heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmedik. Referandumun meşakkatli olduğunu biliyoruz ama zor diye yenilikten kaçanların tarih sahnesinden kaybolduğunu unutmayalım. Korkaklar asla zafer anıtı dikemezler, değişime hayır diyenler tarih yazamazlar. Millete hizmetkâr olanlara korkaklık yakışmaz, bizim siyasetimiz cesur siyasettir, yenilik ve reform siyasetidir. 16 Nisan´a kadar meydan meydan, kapı kapı dolaşarak canla başla çalışacağız. Tek millet için, tek devlet için, tek bayrak için, tek vatan için, güçlü Türkiye için, çocuklarımız için kararımız evet. Gücümüz millet, kararımız evet. Rabbim bu kutlu yolculuğumuzu muvaffak etsin. Bizler seferden sorumluyuz, sefer bizden zafer Allah´tandır.?

 KRİTİK BİR VİRAJDAYIZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?Önceki gün İshakpaşa Hz. huzurunda dua ile çalışmaya başladık ve fabrika, dernek, köy ve mahalle ziyaretleri ile derdimizi, heyecanımızı neden evet dediğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Çok kritik bir sürece denk gelindi. Yaklaşık 90 küsur yıllık Cumhuriyet tarihindeki önemli dönüm noktalarından bir tanesine gelindi. İşi daha ehemmiyetle yapmak için takım tutmak gibi bu davayı gütmediğimizi bildirerek işin sürecini bilmek ve hikâyesini anlatmamız gerekiyor. Bu partinin gerek önceki gerekse şimdiki dönemlerde görev alanlarının çok büyük sorumlulukları var. El birliği ile hem İnegöl hem de Türkiye´de Cenab-ı Hakk bizlere zafer nasip eylesin? şeklinde konuştu.

 KARARI AVRUPALI VERMEYECEK!

Programda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan 20. dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, ?Bu vatan sadece bizim değildir. Bu vatan hepimizin. Hangi mezhepten, tarikattan, ırktan olursak olalım bu ülkede yaşayan tüm insanoğlunun, tüm vatandaşlarımızın vatanıdır Türkiye? Onun için Allah bizi dinsiz ve vatansız bırakmasın. Hele bu vatan Türkiye olunca düşmanları çok olur. Biz Almanya´nın seçimine karışmadık, Amerika´daki seçime müdahale etmedik ama Avrupalılar her seçimde Türkiye´nin seçimlerine karışıyorlar. Türkiye´yi eyaletleri sanıyorlardı ama Türkiye´nin eyaleti olacaksınız. Siz kimsiniz. Türkiye´de evet mi hayır mı verilecek Vatikan´ın görevi mi? İsrail´in vazifesi mi? Türkiye´ye bu millet karışır. Başkası karışamaz. Kararı Avrupalı vermeyecek. 16 Nisan´da söz milletimindir. Neden Türkiye´ye karışıyorlar? Rize´de Belediye Başkanı iken 1994 senesinde Güneysu ilçemizde sel afatı oldu. Gittiğimde bir şey dikkatimi çekti. Yeni yapılan bütün köprüler yıkıldı, 10 yıllık köprüler ilk selde yıkıldı ama taş köprüler yıkılmadı. İçinde beton yok demir yok? Rizeli ustaya sorduk, bu köprüler 1000 yıldır neden yıkılmaz? Köprünün üstüne çıkarttı, ayağını küçük bir taşın üstüne bastı; ?Bak hocam, bu köprüyü bin yıldır yıktırmayan sır ayağımın altındaki kilit taşıdır. Bu kilit taşını sökelim ilk yağmurda bu köprü yıkılır´ deyince bütün dünya neden Türkiye ile uğraşır sorusunun cevabını buldum. Çünkü Türkiye, bin yıldır barış köprüsüydü. Ne Afrika´da zulüm açlık var, ne de başka yerlerde. Anadolu barış köprüsünün kilit taşıdır. Bursa´nın kapısını açan İnegöl, barış köprüsünün kilit taşıdır.?

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07